'Solcu ve Ateist' diye DİTİB imamı cenaze namazını kılmadı, aile isyan etti!

'Solcu ve Ateist' diye DİTİB imamı cenaze namazını kılmadı, aile isyan etti!

Almanya’da hayatını kaybeden Türkiye kökenli Ferit Küçük’ün cenaze namazı, ailesi "İslami usullere göre defnedilsin" demesine rağmen, "Solcu ve ateist" diye kılınmadı.

Heilbronn Merkez Camii Diyanet hocası Selman Soylu, "ben kıldırmam" diyerek cenazeyi istemediği ve başka bir camiye de gönderilmesinin engelledi iddia ediliyor. 66 yaşındaki Ferit Küçük'ün cenazesi Türkiye’ye gönderildi.

Almanya’nın Heilbronn kentinde 6 Ocak günü kalp krizi geçirerek ölen Ferit  Küçük'ün cenazesi ortada kaldı.

Avrupa Postası'nın haberine göre Diyanet’in Almanya kolu olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne ait Cenaze Fonu, cenaze ve nakil işlemi parasını aldığı halde, Heilbronn Merkez Camii Diyanet hocası Selman Soylu'nun, "Zaten ateistmiş. Üyemiz de değil. Cenaze namazını kıldırmam" demesi üzerine aile şok geçirdi. Hoca baskı yaptığı için cenaze Milli Görüş camiine de götürülemedi. Küçük’ün cenazesi "yıkanmadan, cenaze namazı kılınmadan, helallik alınmadan" Türkiye’ye gönderildi.

Ailesinin daha önce vefat eden üyelerinin cenazeleri DİTİB’e ait cenaze fonu tarafından kaldırılan aile, yine merkezi Köln’de bulunan Cenaze Fonu’nu aradı. Küçük’ün cenazesi Ellofen köyündeki Alman mezarlığı morguna konuldu. Ölen Ferit Küçük’ün eşi ve çocukları, "Babamız İslami usullere göre defnedilsin" deyince, aile üyeleri DİTİB'e başvurdu.

Bir süre sonra, cenaze fonu temsilcisinden, "Selman Hoca, cenazenizi kaldırmayı kabul etmiyor. Namızı kılınmayacak. Yıkanmayacak, helallik alınmayacak" cevabı geldi. Aile bunun üzerine Milli Görüş Camii’ni aradı. Oradan, "Cenazeyi getirin" cevabı verildi. Ancak, Cenaze Fonu çalışanı yine devreye girdi ve "Selman Hoca, bu adamın cenaze namazının kılınmayacağını söyledi, cenazeyi getirmiyoruz" dedi.

Yeğen Metin Eroğlu, cenazenin gideceği uçağın zamanı da geldiği için, helallik alınması bir Cemevi’yle temasa geçmeye çalıştıklarını ancak yetişmediğini, dayısının cenazesinin bir işlem yapılmadan Türkiye’ye gönderildiğini vurguladı. Cenaze Fonu, cenaze işlemi yapılmadığı için 2150 Euro’luk nakil parasını, 1900 Euro’ya indirdi.

 

"EVET KILDIRMADIM"

Ferit Küçük’ün cenazesini yıkatmayan, namazını kılmayan, helallik aldırmayan Diyanet’e bağlı Heilbronn Merkez Camii hocası Selman Soylu, yaptığı açıklamada, "Evet, kıldırmadım" dedi. Soylu, ölen kişinin cenaze fonu üyesi olmadığını söyledi. Böyle şart olmadığını hatırlatınca da, öfkelenen Selman Hoca şöyle konuştu:

"Ben kıldırmama kararı aldım. Kim kıldırırsa kıldırsaydı? Dini inancı olmaması bir etkendi tabii. Bu Ayet-i Kerime ile sabittir. Allah’a inancı yoksa niye camiye alınsın, cenaze namazı kılınsın ki?"

Hiçbir işlem yapılmadan Türkiye’ye gönderilen Ferit Küçük’ün cenaze namazı, Ankara Şereflikoçhisar mezarlığında kılındı.

Konuyla ilgili Cenaze Fonu Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Karabıyık ise, "Biz böyle bir ayrım yapmayız. Üyemiz olsun olmasın, herkese cenaze hizmeti veriyoruz. Bir hocanın yaptığı kurumumuz bağlamaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
8 Yorum