Şoför Türk: Almanya’da bir TIR içerisinde 31 göçmen ele geçirildi

Şoför Türk: Almanya’da bir TIR içerisinde 31 göçmen ele geçirildi

Alman polisi, Çek Cumhuriyeti sınırında bir TIR içerisine saklanmış 31 yasadışı göçmen tespit etti.

Alman polis ve gümrük memurları tarafından Çek Cumhuriyeti sınırında bir kamyonun soğuk hava deposuna saklanmış 31 göçmeni yakalandı. A17 otoyolunda durdurulan TIR’ın, salı gecesi sınırdan geçerek ülkenin doğusunda bulunan Dresden şehrine gitmek üzere olduğu belirlendi. Türk plakası taşıdığı iddia edilen TIR’ın kavun yüklü olduğu bildirildi. Ele geçirilen 18 ila 47 yaşları arasındaki göçmenlerin Suriye, Irak ve İran asıllı oldukları duyuruldu. 57 yaşındaki Türk şoförün tutuklandığı ve yargıç önüne çıkarılacağı açıklandı.

Operasyonun sorumlusu Berggiesshübel bölgesinden Federal Polis Müfettişi Martin Ebermann, “Kamyon tamamen kavun kutuları ile doluydu. Tamamı erkek olan göçmenler sadece kutuların üzerinde uzanabiliyorlardı. Kamyonun tavanıyla uzandıkları yer arasında sadece bir metrelik boşluk vardı” dedi.

SON ADRES NERESİ?

Eberman, göçmenlerin kamyonda ne kadar süredir kaldıkları, nereye gittikleri ve son adresin neresi olduğunun soruşturma konusu olduğunu ifade ederek, “Mevcut hijyen düzenlemeleri ve korona virüs salgını nedeniyle prosedür şu anda çok daha uzun sürecek” açıklamasını yaptı.

Son birkaç yıl içinde Avrupa Birliği'ne girmeye çalışırken kamyonların içinde onlarca göçmen hayatını kaybetti. 2015 yılında Avusturya'da bir kamyonun içinde 71 göçmenin cesedi bulunmuş, son olarak da 2019'da İngiltere’de bir kamyonun içinde 39 Vietnamlı göçmen ölmüştü. 

+49 – BERLİN

FOTO: Christian Wiediger on Unsplash

HABERE YORUM KAT