Söder protestoculara ateş püskürdü: Siz defolun gidin

Söder protestoculara ateş püskürdü: Siz defolun gidin

Bavyera Eyalet Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Markus Söder, SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin hayata geçirmeyi planladığı ‘Kalorifer Yasası’nı protesto gösterisi sırasında kendisine bağıranlarla 'siz defolun' dedi.

Söder, Münih yakınlarındaki Erding'de 10 bine yakın kişinin katıldığı gösteride konuşma yapmak üzere kürsüye çıktığında, bazı göstericiler ıslık çalarak "Defol git" şeklinde bağırışlarda bulundu. Gösterinin organizatörlerinden kabare sanatçısı Monika Gruber, duruma müdahale ederek, "Lütfen konuşmacının sözlerini duymak için izin verin. Konuşmacı, Bavyera Eyalet Başbakanı olacak. Lütfen daha fazla saygı gösterelim!" çağrısında bulundu. Bunun üzerine Söder, kürsüye çıkarak şunları söyledi: "Siz 'Defol git' diye bağırıyorsunuz. Ben de size sadece şunu söyleyebilirim: 'Siz defolun gidin'." Markus Söder, 5 yıldır Bavyera Başbakanlığı görevini yürütmektedir ve "Bu şekilde davranan ve böyle tepki veren kişiler demokrat olamazlar. Biz böyle davranan insanlarla aramıza sınır koyarız, hem de kararlı bir biçimde" şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Söder, Scholz hükümetinin enerji politikasını da eleştirdi. Hükümetin ‘Kalorifer Yasası’ ile vatandaşları konutlarındaki, evlerindeki ısı sistemini değiştirmeye zorlamasını doğru bulmadıklarını belirtirken, insanlara mali yük getirmeyecek şekilde politikalar üretilmesi çağrısında bulundu. Özellikle de Yeşiller’in ideolojik nedenlerle ısrar ettikleri bu politikanın halkın çok büyük bir bölümü tarafından benimsenmediğini de söyledi. Söder, ayrıca Federal Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir’in insanları hayvansal ürünlerden uzaklaştırmaya zorlayan ‘vegan’ politikasını da eleştirdi.

Bavyera’da hükümet ortağı Özgür Seçmenler (FW) Genel Başkanı ve Bavyera Ekonomi Bakanı Hubert Aiwanger ise “Sizin kıçınızda soba var” diyerek SPD, Yeşiller ve FDP koalisyonuna ağır eleştirilerde bulundu. “Sessiz çoğunluk demokrasiyi geri getirmeli” diyerek, bu halkın Scholz hükümetinden kurtulmasını istediklerini de belirtti.
 

 

HABERE YORUM KAT