Sivrisinek istilası kapıda: Bu yaz Almanya'da zor geçebilir

Sivrisinek istilası kapıda: Bu yaz Almanya'da zor geçebilir

Yoğun yağışlar, sivrisineklerin kitlesel üremesi için gerekli koşulları yarattı...

Aşağı Saksonya ve Bremen'de oldukça yağışlı geçen kış aylarında sular altında kalan çayır ve tarlalar, sivrisinekler için ideal üreme koşulları yarattı. Nemli ortamları oldukça seven ve yaşam kaynağı bulan sivrisinekler için yağışlar bir fırsattı.

Federal Çevre Ajansı'na (UBA) göre, yüksek yağışlı yıllar ve yoğun su baskınlarının yaşandığı sel olayları genellikle sivrisineklerin kitlesel üremesine yol açıyor. Küçük kan emiciler yumurtalarını yağmur varillerine, su birikintilerine ve şu anda Aşağı Saksonya'daki birçok tarlada görülebileceği gibi sakin su yüzeylerine bırakmayı tercih ediyor.

300'E KADAR YUMURTA BIRAKABİLİYORLAR

UBA'ya göre, her sivrisinek yaklaşık 150 ila 300 yumurta bırakabiliyor. Bu da her yıl yaklaşık 6 ila 7 neslin yumurtadan çıktığı anlamına geliyor. Sıcaklıklar yükseldiğinde, yavrular için en uygun koşullar gelişiyor. Uzmanlar, yumurtaların larvaya ve ardından uçabilen sivrisineklere dönüşmesi için yaklaşık 25 dereceye ihtiyaç duyduğunu söylüyor.

Uzmanlar, suların çayır ve tarlalarda kalmaya devam ettiği durumda kitlesel bir sivrisinek istilası ile karşı karşıya kalabileceğimizin altını çiziyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT