Sırp Bakan, Zeybekci için oy istedi

Sırp Bakan, Zeybekci için oy istedi

AKP'nin İzmir Adayı Zeybekci için oy isteyen Sırbistan Başbakan Yardımcısı, Ticaret Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Ljajic, "Hiçbir ülkeye birisi için gidip de oy istemedim. İlk kez bir ülkeye gelip destek istiyorum. Elimi ateşin üzerine koyarım" dedi.

İZMİR - AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, kendisini ziyarete eden Sırbistan Başbakan Yardımcısı aynı zamanda Ticaret Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajic onuruna yemek verdi. Yemeğe Sırp Başbakan Yardımcısı Ljajic'in, "Hiçbir ülkeye birisi için gidip de oy istemedim şimdiye kadar. Ama ilk kez bir ülkeye gelip değerli dostum ve kardeşim için destek istiyorum. Hani derler ya elimi ateşin üzerine koyarım" şeklindeki sözleri damga vurdu.

b188145721d73b54f12939bfbd5d4c68.jpg

Sırbistan Başbakan Yardımcısı aynı zamanda Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajic, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’yi ziyaret etti. Zeybekci, seçim çalışmaları hakkında bilgi alan ve kendisine destek veren Rasim Ljajic onuruna, Balkan göçmeni ve Boşnak dernekleri üyelerinin de katılımıyla Balçova Termal Otel Kardelen Salonu’nda yemek verdi. Yemeğe katılan Balkan dernekleri başkanlarının konuşmalarında desteğini açıkladığı Nihat Zeybekci, iş ve siyaset hayatının kısa film eşliğinde anlatıldığı toplantıda kürsüye çıktı.

AKP’nin İzmir adayı Zeybekçi ve Sırp Başbakan Yardımcısı Ljajic yemekte bir araya geldi. Sırp Başbakan Yardımcısı’nın AKP’nin adayına oy istemesi dikkat çekti. 

Toplantıda son olarak kürsüye çıkan Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic ise şöyle konuştu:

"Hiçbir ülkeye birisi için gidip de oy istemedim, şimdi elimi ateşin üzerine koydum"

“30 yıldır siyasetin içindeyim. Ama emin olun samimiyetle şunu söylüyorum; hiçbir ülkeye birisi için gidip de oy istemedim şimdiye kadar. O ülkede yaşayanlar, en iyisini onlar bilirler. Ama ilk kez bir ülkeye gelip değerli dostum ve kardeşim için destek istiyorum. Hani derler ya elimi ateşin üzerine koyarım. Bunu Nihat için söyleyebilirim. Çünkü neden? Sarf ettiği çaba, emeklerini bildiğim için bunu söylüyorum. Yakın iş birliği içindeydik. Herkes her şeyi vadeder, burada da gelen aday her şeyi vadeder. Adaylar neler vadediyor? Seçim mantık işidir, bilinç işidir. Lütfen hepinizden şunu rica ediyorum; seçiminizi yaparken oyunuzu kullanırken mantıklı düşünün. Nihat Zeybekci iyi bir insandır. Hamurunda, özünde iyi bir insan ve öyle iyi bir insan siyasette yerini bulsun. Geçmişte kimlere neler yaptı, ne tür hizmetleri var? Geçmişe de bir bakın. Nihat iyi bir iş adamıydı, iyi bir siyasetçiydi, başarılıydı. Yaptıkları teminatıdır derler ya. Bu somut bir örnek. Ankara’daki saygınlığı, Nihat Zeybekci’nin seçimde vadettiklerini gerçekleştirebilecek seviyededir” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT