Silahlı saldırı sonrası Akşener: "Kurşunlarını çek Erdoğan, sen gel!"

Silahlı saldırı sonrası Akşener: "Kurşunlarını çek Erdoğan, sen gel!"

İYİ Parti'nin İstanbul'daki binasına silahlı saldırı sonrası Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert çıktı

Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırı sonrası Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!" dedi.

Eski Çırpıcı Yolu Sokak'taki Merter İş Merkezi'nde bulunan İYİ Parti İl Başkanlığının D-100 kara yoluna bakan bölümüne kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Binaya isabet eden kurşun, kafeteryanın cam bölmesinden girerek bir koltuğa saplandı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri binanın çevresine güvenlik şeridi çekerek önlem alırken, olay yeri inceleme ekipleri bölgede inceleme başlattı.

Akşener'den sert tepki
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla uğradığı saldırılara değindi. Akşener, "Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!" dedi.


İBB Başkanı İmamoğlu ile kurşunlanan bina önünde açıklama yapan Akşener, “Meral Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı, korkmuyorum Recep Bey!" dedi. 

"Kadınlar size sesleniyorum; bir erkek siyasetçiye yapılamayan her türlü hakaret, pislik, iğrençlik bana yapıldı, kadın olduğum için" diyen Akşener şu ifadeleri kullandı:

"Siyasette var olan bir kadına bunlar yapılabiliyorsa sizin çocuklarınıza, kızlarınıza neler yapılmıyor hep birlikte görüyoruz. Bu zulmün, pisliğin, iğrençliğin bitmesini istiyorsanız değerli kadınlar 14 Mayıs’ta oylarınızı Millet İttifakı’nda yana kullanacaksınız.

Recep Bey sana sesleniyorum, devri iktidarında yaşamadığım şey kalmadı ama bu günler geçecek, 15 Mayıs sabahı inşallah bir güneş doğacak.

Sinirin çok bozulmuş, 1,5 ay kaldı, gideceğini yeni anladın, etrafındaki yalaka tayfasına bağırmak yerine bize bağırmayı tercih ediyorsun, bundan kaçış yok, benim tavsiyen papatya çayı içmendir"

Kılıçdaroğlu'ndan destek
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da saldırıya tepki göstererek sosyal medya hesabından bir ileti paylaştı. Kılıçdaroğlu, "Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız. Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT