Sigorta kuruluşu uyardı: Sağlıkta bakım katkı paylarında artış bekleniyor

Sigorta kuruluşu uyardı: Sağlıkta bakım katkı paylarında artış bekleniyor

Sağlık sigortası kuruluşu DAK tarafından hazırlanan rapor, yakın zamanda bakım katkı paylarının artabileceğine işaret ediyor.

Sigortalılar yakında bakım katkı paylarında ciddi bir artışla karşı karşıya kalabilir.

Sağlık sigortası kuruluşu DAK-Gesundheit'ın bugün Berlin'de açıklanacak olan yeni bakım raporunda, Almanya'da bakıma muhtaç kişilerin sayısının giderek artmasının, yılbaşından itibaren bir artış gerektirebileceği belirtiliyor. Uzun vadeli bakım sigortasının ödeme gücünü sağlamak için katkı oranlarında 2024 gibi erken bir tarihte yeni bir düzenlemeye gidilmesi olası görünüyor.

Rapora göre, 2024'ün dördüncü çeyreği için şimdiden önemli finansman açıkları ortaya çıkıyor ve bu da muhtemelen gelecek yılki genel seçimlerden önce katkı oranlarının artırılmasını gerekli kılacak.

HEMŞİRE AÇIĞI BÜYÜYOR

Buna ek olarak, Freiburg merkezli sosyal araştırma enstitüsü AGP'den bilim adamları DAK adına personel durumu hakkında da alarm verdiler. Bakım sektöründeki işgücü piyasası rezervi daralıyor. Yaşa bağlı emeklilikler ve azalan genç personel sayısının yan yana gelmesi, önümüzdeki yıllarda açığın daha da büyümesine neden olacak. 2020'lerde bile, hemşirelik okullarından mezun olan ve mesleği bırakan "baby boomers"ın bıraktığı boşluğu dolduracak yeterli sayıda mezun olmayacak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT