Sıcak havalarda birayı doğru ve hızlı soğutmanın yolu

Sıcak havalarda birayı doğru ve hızlı soğutmanın yolu

Biranızı içmeden önce soğutucuya koymayı unuttunuz mu? En hızlı nasıl soğutabilirsiniz, birlikte inceleyelim...

Havalar ısındıkça Almanya'da bira tüketimi de paralelinde yükseliyor. Ülkenin vazgeçilmez ferahlatıcı içeceklerinden biri olarak görülen biraları eğer zamanında dolaba koymazsanız, ısınması biraz zaman alabilir ve bu durum keyfinizi kaçırabilir.

Peki ne yapmalı?

Bira için optimum içme sıcaklığı 6 ila 8 derece arasındadır. Bunu elde etmek için şişeleri zamanında buzdolabına koymalısınız. Ya da içeceği birkaç dakikalığına dondurucuya koyabilirsiniz. Ancak, şişe zaten önceden soğutulmuşsa 20 dakikadan uzun olmamalıdır. Ya da bira oda sıcaklığında ise 30 dakika...

TADI BOZULUR MU?

Alman Bira Üreticileri Birliği Genel Müdürü Holger Eichele, "Dondurucuda 'hızlı soğutmanın' tadı veya karbondioksit içeriğini değiştirdiğini doğrulayamayız. Bira donmadığı sürece. Çünkü -18 santigrat derece sıcaklıklardan itibaren, diğer şeylerin yanı sıra biranın içerdiği karbondioksit bozulur. Sonuç olarak, biranın tadı buzu çözüldükten sonra artık eskisi kadar iyi değildir ve genellikle tadı oldukça soluktur" açıklamasında bulundu.

Bira dondurucuya sadece kısa bir süre için konulursa sorun yaşanmaz. Eichele, "Ancak, donma noktası civarındaki sıcaklıklarda soğuk bulanıklığı oluşması mümkündür. Ancak bunlar genellikle bira bardağa konur konmaz hızla kaybolur" diyor.

Eichele'ye göre, dondurucu bölmesinde hızlı soğutma yine de tavsiye edilmez. Çünkü biranın donması, dondurucu bölmesindeki şişelerin hızla patlamasına yol açabilir. Bu nedenle bira özellikle kış aylarında asla balkonda saklanmamalıdır.

ARTI49

HABERE YORUM KAT