Sezin Baran Korkmaz'ın ilk ifadesinden bilgiler sızdı!

Sezin Baran Korkmaz'ın ilk ifadesinden bilgiler sızdı!

Avusturya'da gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz'ın ilk ifadesinde, Emniyet ve gazetecilere rüşvet verdiğini söylediği öğrenildi. Siyasilerle ilgili bilgi verme teklifini ise ABD reddetti.

ABD’nin talebi üzerine Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın ilk ifadesinden bilgiler sızdı. ABC Gazetesi'nden Serkut Bozkurt ve Ali Isıyel'in haberine göre Korkmaz, ilk ifadesinde, iş yaptığı siyasilerle ilgili bilgi vermeyi teklif etti. Ancak ABD’li yetkililer, Korkmaz’ın bu teklifini davanın kriminal olması ve siyasi bir tarafının olmaması gerekçesiyle reddetti.

Böylece Sezgin Baran Korkmaz’ın anlaşma seçeneği önünden kaldırıldı. Bunun sebebinin ise daha önce yeminli olmasına rağmen yalan ifade vermesi olabileceği söyleniyor.

Ancak ABD’li yetkililer, ABD’de mahkemeye çıktığında kendisini ifade edebileceğini söyledi. Anlaşmanın bir yolu var, o da Korkmaz’ın bütün parayı iade etmesi.

İADE ÖNCELİĞİ ABD'DE

ABC'nin edindiği bilgilere göre, Sezgin Baran Korkmaz’ın sadece bayramlarda emniyet müdürlerine verdiği rüşvet 3 milyon doları buluyor.

ABD’deki yargılamada bu paraları nereye harcadığı sorulduğunda Korkmaz’ın bunun hesabını vermesi gerekecek.

İddiaya göre özellikle İstanbul Emniyeti tarafından Korkmaz’dan büyük rüşvetler alındı. Bu rüşvetlerin içinde saat, bileklik, kolye gibi hediyeler bulunuyor. Korkmaz’ın ‘çok sevdiği’ gazetecilere ise altın kalem hediye ettiği iddia ediliyor.

Sezgin Baran Korkmaz’ın iadesinde öncelik ise ABD’ye ait. Çünkü Türkiye, ikinci sırada talep eden ülke.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, dün yaptığı açıklamada Korkmaz'ın iade işlemleri için sürecin başlatıldığını söylemişti.

HABERE YORUM KAT