Sezgin Baran Korkmaz'ın ilk ifadesi ortaya çıktı! Siyasilerle ilgili bilgi vermeyi teklif etti

Sezgin Baran Korkmaz'ın ilk ifadesi ortaya çıktı! Siyasilerle ilgili bilgi vermeyi teklif etti

ABD’yi dolandırdığı ve kara para akladığı iddiasıyla hakkında arama kararı olan Sezgin Baran Korkmaz, ABD'nin talebi üzerine Viyana'da yakalandı.

ABC Gazetesi’nden Serkut Bozkurt ve Ali Isıyel’in haberine göre, Korkmaz ilk ifadesinde, iş yaptığı siyasilerle ilgili bilgi vermeyi teklif etti.

Ancak ABD’li yetkililer, Korkmaz’ın bu teklifini davanın kriminal olması ve siyasi bir tarafının olmaması gerekçesiyle reddetti.

Böylece Sezgin Baran Korkmaz’ın anlaşma seçeneği önünden kaldırıldı. Bunun sebebinin ise daha önce yeminli olmasına rağmen yalan ifade vermesi olabileceği söyleniyor.

ANLAŞMANIN TEK YOLU PARA İADESİ

Ancak ABD’li yetkililer, ABD’de mahkemeye çıktığında kendisini ifade edebileceğini söyledi.

Anlaşmanın bir yolu var, o da Korkmaz’ın bütün parayı iade etmesi. Habere göre, Sezgin Baran Korkmaz’ın sadece bayramlarda emniyet müdürlerine verdiği rüşvet 3 milyon doları buluyor. ABD’deki yargılamada bu paraları nereye harcadığı sorulduğunda Korkmaz’ın bunun hesabını vermesi gerekecek.

 Özellikle İstanbul Emniyeti'nin içinde Korkmaz’dan büyük rüşvetler alındığı iddia ediliyor. Bu rüşvetlerin içinde saat, bileklik, kolye gibi hediyeler bulunuyor. Korkmaz’ın ‘çok sevdiği’ gazetecilere ise altın kalem hediye ettiği iddia ediliyor.

İADE ÖNCELİĞİ ABD’DE

Sezgin Baran Korkmaz’ın iadesinde öncelik ise ABD’ye ait; çünkü Türkiye, ikinci sırada talep eden ülke.

Türkiye 20 Haziran itibarıyla henüz Avusturya makamlarına iade talebinde bulunmadı. Bu nedenle Korkmaz’ın yargılanmasının ABD’de gerçekleşmesi bekleniyor.
 

HABERE YORUM KAT