'Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik'

'Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik'

ABD Başkanı Trump, "Türkiye'ye kesinlikle fidye ödemeyeceğimizi söyledik. Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik" dedi. Rahip Brunson da Trump'a "Bizim için çok mücadele ettiniz" dedi, elini Trump'ın omuzuna koyarak dua etti.

WASHİNGTON - İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davadan tahliye edilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson ülkesine döndü. Brunson'u ABD'ye getiren askeri uçak Marryland eyaletindeki Andrews Hava Üssü'ne indi.

Brunson'ı havalimanında yetkililer karşıladı. Brunson daha sonra Başkan Trump ile görüşmek üzere Beyaz Saray'a geçti.

3b3d182f2985d0a20e4c3ca690e45abd.jpg

Trump: Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Brunson'ı ağırladı. Trump konuşmasında, "Tüm bu insanlar hepsi sizin için mücadele etti savaştı. Uzun zamandır müzakere ettik, kesinlikle fidye ödemeyeceğimizi söyledik. Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik" ifadelerini kullanırken, Türkiye ile ilişkiler hakkında, "Türkiye ile sıkıntılı ilişki vardı, eskiye döneceğiz" diye konuştu.

Buradaki görüşmede Başkan Trump, rahip Brunson'a, "Sormam gerek, Türkiye'ye bir daha gitmek ister misiniz?" diye sordu. Brunson, bu soruya "Türkiye'yi çok seviyorum, Türk halkını çok seviyorum" karşılığını verdi. Trump da "Türkler harika insanlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum, çok iyi ilişkilerimiz var. Türkiye ile sıkıntılı ilişki vardı, eskiye döneceğiz" dedi.

823a2a9fd9bfe5ed05aea2b6d2e3fad9.jpg

Brunson, Trump'a "Bizim için çok mücadele ettiniz"

Brunson, Trump'a "Bizim için çok mücadele ettiniz" dedi, elini Trump'ın omuzuna koyarak dua etti.

Trump, "Bu arada Türkiye ile herhangi bir anlaşma olmadı" ifadesinin kullandı.

Brunson'ın oğlu ve kızı, Trump ve Pence'e teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum