Serbest bırakıldı

Serbest bırakıldı

2 kere oy kullandığına ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından gözaltına alınan Şengül Erdoğan serbest bırakıldı.

İZMİR - Mükerrer oy kullandığı iddiasıyla İzmir'de gözaltına alınan Şengül Erdoğan, Ankara'da Terörle Mücadele Şube birimlerince ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Belçika'da yaşayan Şengül Erdoğan adlı gurbetçi, hem Brüksel Başkonsolosluğu seçim merkezinde hem de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda oy kullandığına ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından gözaltına alınmıştı.

Hakkında FETÖ soruşturması başlatıldı

Yemin edince yeniden oy kullandırmışlar

Son Dakika

Ana Sayfa

Arşiv

Sitene Ekle

BIST 94.612

Altın 193,371

Dolar 4,7553

Euro 5,4936

Berlin 23 °C

Frankfurt 22 °C

Paris 18 °C

Ankara 23 °C

İstanbul 26 °C

İzmir 25 °C

Stockholm 12 °C

Polis, Metruk Binalarda Uyuşturucu Aradı

Zonguldak'ta Fetö Şüphelisi 11 Asker Adliyede

Destici: Milletimiz Algı Operasyonlarına Yenilmeyecek

Akdeniz Olimpiyatları'na Katılan Türkiye Voleybol Takımları İddialı

Yüzde 55 Yerliliğe Sahip İlk Rüzgar Enerjisi Jeneratörü Üretildi

Seçmene "Geçici Kimlik Belgesi" Kolaylığı

Ak Parti'li Eker: Bölgenin Sorunlarını Barış İçinde Çözmeyi Öneriyoruz

Pınar Karşıyaka Yerli İstiyor

Dha Yurt Bülteni-4

Ak Parti'li Eker: Bölgenin Sorunlarını Barış İçinde Çözmeyi Öneriyoruz

Dha Yurt Bülteni-1

Karşıyaka'ya Büyükkarcı Güvencesi

Güncelleme - Muğla'da Gece Kulübüne Silahlı Saldırı: 2 Ölü, 4 Yaralı

Yurt Dışı Seçmen Sayısı Arttı

Dha Yurt Bülteni 3

TÜRKİYE

ALMANYA

DÜNYA

EKONOMİ

SPOR

YAŞAM

KÜLTÜR

AVUSTURYA

BELÇİKA

DİĞER »

Hakkında FETÖ soruşturması başlatıldı

Ana Sayfa» Türkiye

20.06.2018 18:01

Savcılık, iki kere oy kullandığına ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından gözaltına alınan Şengül Erdoğan'ın FETÖ ile bağlantısı olup olmadığını araştırıyor.

ANKARA - Sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarla mükerrer oy kullandığı algısı yaratarak tartışmalara neden olan Şengül Erdoğan'ın, oyunu İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda kullandığı, Belçika'da aynı isimle bir başka vatandaşın oy kullandığı belirlendi. Ancak savcılık, Erdoğan'ın mükerrer oy kullandığı algısı yaratmasıyla ilgili soruşturmayı derinleştirdi. Erdoğan'ın sosyal medya paylaşımlarını ve telefon bağlantılarını incelemeye alan savcılık, olayın FETÖ bağlantısı olup olmadığını araştırıyor.

2 kere oy kullandığını iddia eden gurbetçi gözaltına alındı

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) suç duyurusunda bulunması üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada fotoğraf paylaşarak, hem Belçika Brüksel'de hem de İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda oy kullandığı algısı yaratan Şengül Erdoğan hakkında soruşturma başlattı. Hakkında soruşturma başlatıldığı yönünde haberlerin çıkması üzerine Şengül Erdoğan, İzmir Selçuk'ta polise teslim oldu. Erdoğan, bugün sabah saatlerinde soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya getirildi.

Soruşturmayı '298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunu'na muhalefet ve 'sahtecilik' yönünden başlatan savcılık, ilk aşamada Erdoğan'ın, ilk oyunu gerçek ikinci oyunu da sahte kimlikle kullandığı üzerine yoğunlaştı. Ancak yapılan nüfus kayıt incelemesinde Şengül Erdoğan adında Belçika'da yaşayan iki farklı Türk vatandaşının bulunduğu tespit edildi. Savcılığa YSK'dan gelen bilgiye göre de Şengül Erdoğan adıyla Belçika'da kullanılan oyun 17 Haziran Pazar, saat 16.20'de, İzmir'de kullanılan oyun da 18 Haziran Pazartesi, saat 17.16 sıralarında kullandığı belirlendi.

YSK Başkanı Güven: Herkes ancak 1 kere oy kullanabilir

"Fotoğrafları şaka olsun diye paylaştım" dedi

Erdoğan'ın poliste alınan ilk ifadesinde söylediği, "Arkadaşlarım oy kullanmaya giderken, onlara eşlik ettim. Belçika'da oy kullanmadım. Sandık kurulundaki görevliler tanıyordum. Bir görevliden rica ettim ve oy pusulasıyla fotoğraf çektirdim. Oyumu İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda kullandım. Fotoğrafları şaka olsun diye paylaştım" sözlerini Belçika'daki sandık görevlilerinin doğruladığı, Erdoğan'ın orada oy kullanmadığını söyledikleri belirtildi. Savcılık bunun üzerine, YSK aracılığıyla buradaki sandık görevlilerinden Şengül Erdoğan'ın o sandıkta oy kullanmadığına yönelik bir tutanak talep etti. Salondan güvenlik kamera görüntülerini de isteyen savcılığa, oy kullanılan salonun bir fuaye alanı olduğu, sürekli kullanılan bir yer olmadığı için güvenlik kamera görüntülerinin bulunmadığı bilgisi geldi.

Sandık görevlileri hakkında da soruşturma açıldı

Savcılık, ilk tespitlerde ortada sahtecilik suçunun işlenmediği yönünde kanaatin oluştuğunu bu nedenle soruşturmanın '298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunu'na muhalefet ve 'suç uydurma' yönünden yürütüleceğini belirtti.  Erdoğan'ın,  'şaka olsun diye fotoğraf paylaştım' ifadesini yeterli bulmayan savcılık soruşturmayı derinleştirdi. Yarattığı algının sonuçları nedeniyle eylemin FETÖ yönünden de soruşturulduğu, Erdoğan’ın geçmişteki sosyal medya paylaşımları ve telefon irtibatlarının da incelemeye alındığı belirtildi. Olayın provokasyon boyutunu da inceleyen savcılık,  Erdoğan’ın oy pusulasıyla fotoğraf çekinmesine izin veren sandık görevlileri hakkında da 'görevi kötüye kullanma' suçundan soruşturma başlatmıştı.

Ne olmuştu?

24 Haziran seçimleri için bir kişinin, hem Belçika hem de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda oy kullandığı iddia edildi.

Belçika'da yaşayan Şengül Erdoğan isimli AKP seçmeni, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda hem Brüksel Başkonsolosluğu seçim merkezinde hem de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda oy kullandığına ilişkin fotoğraflar paylaşmıştı.

Fotoğrafların altına yazılan yorumlarda 2 kere oy kullandığı hatırlatılan Erdoğan, "Olsun o kadar da arkadaşım" "Demek ki oluyormuş" "Olmayacak diye bir şey yok" şeklinde cevap verdi.

Çifte oy kullandığını iddia eden Erdoğan, "Maşallah komşum, oyları çifter çifter kullandın bu herkese nasip olmaz" diye yazılan bir yoruma da, "Bu seferlik öyle oldu" diye cevap verdi.

ekran-resmi-2018-06-20-08.49.21-001.pngekran-resmi-2018-06-20-08.48.51-001.png

 

HABERE YORUM KAT