Yemin edince yeniden oy kullandırmışlar

Yemin edince yeniden oy kullandırmışlar

Belçika'nın Anvers şehrinde oy kullanan bir kişi, konsolosluktan aldığı imzalı mühürlü belgeyle yeniden oy kullandı. YSK'ya gönderilen tutanakta, kişinin defalarca 'Oy kullanmadım' diye yemin etmesi üzerine, kendisine yeni pusula verildiği belirtildi.

ANVERS - Belçika'nın Anvers şehrinde oy kullanan bir kişi, konsolosluktan aldığı geçici kimlik belgesiyle yeniden oy kullandı. YSK'ya gönderilen tutanakta, kişinin defalarca 'Oy kullanmadım' diye yemin etmesi üzerine, kendisine yeni pusula verildiği belirtildi.

Oy kullanma süresinin dolmasının ardından seçim alanına gelen AKP'lilerin içeri alındığı ve oy kullandırıldığı iddialarıyla gündeme gelen Belçika'nın Anvers Başkonsolosluğu seçim bölgesinde, bu kez de bir kişinin 2 defa oy kullandığı ortaya çıktı. 2 kere oy kullanan seçmen, tutanakla tespit edildi ve durum YSK'ya bildirildi. 

Oğluyla birlikte sandığa gelen Mehmet Y. adlı kişi, oyunu kullandı. Oğlunun nüfus cüzdanında TC kimlik no ve fotoğraf bulunmadığı için konsolosluğa yönlendirilerek geçici kimlik belgesi alması istenen Y, üzerinde çocuğunun fotoğrafı ancak kendi kimlik bilgileri olan belgeyle yeniden oy kullanmak istedi.

Sandık kurulu, tartışmaların ardından yemin ederek oy kullanmadığını söyleyen vatandaşa yeni bir oy pusulası verdi. Mehmet Y, sonuç olarak 2 defa oy kullanmış oldu.

belcika_tutanak.jpg

HABERE YORUM KAT