Semra Ertan’ı Anma Etkinliği

Semra Ertan’ı Anma Etkinliği

24-26 Mayıs 2020 arasında şair, ressam ve çevirmen Semra Ertan'ı 38. ölüm yıl dönümünde anıyoruz. Herkesi Hamburg'daki Simon-von-Ultrecht-Straße / Detlev-BremerStraße kavşağında ve internet -yayın /radyo üzerinden anma törenine davet ediyoruz.

Semra Ertan, 1982 seçimleri için yürütülen NPD kamuflaj listesi 'Hamburger “Liste für "Ausländerstopp'a" karşı siyasi olarak aktifti. Yabancılara eşit haklar için kampanya yürüttü. Ayrıca bir şairdi - 350'den fazla şiir ve denemeler yazdı. Çalışmalarının birçoğu siyasi bakış açılarını getiriyor, toplumun ırkçı yapılanmasını kınıyor ve direniş çağrısında bulunuyor.

Gedenken an Semra Ertan

24 Mayıs 1982'de Semra Ertan, bu koşulları protesto etmek için Simon-von-Ultrecht-Strasse / DetlevBremer-Strasse kavşağında kendini yaktı ve bu sorunlara medya ve halkın dikkatini çekti. İki gün sonra 26 Mayıs1982'de hayatını kaybetti.

Semra Ertan'ın ve şiirsel çalışmalarının anılarını canlı tutmak ve kamuya görünür kılmak için 24 Mayıs Pazar günü buradayız, etkinlik yapacağız. Bu kavşağa geçici bir plaka takın. 12: 00-18: 00 saatleri arasında şiir ve selamlaşacağız.

Geçici anıt 26 Mayıs Salı akşamı kurulacak. hazır olun. Sizi, verilen koşullar altında bile Semra Ertan'ı kendi kişisel yolunuzla anmaya davet ediyoruz.

Bu yılki ölüm yıldönümünde, Semra Ertan'ı bağımsız istasyon Kombinat Hamburg'da iki radyo programı, konuşmalar, şiirler ve müzikle anıyoruz. 24 Mayıs Pazar 13:00 - 15:00 ve 26.5 Salı günü. 19:00 - 20:00 Hamburg'da 93.0 MHz antende, kabloda 101.4 MHz'de, dijital olarak DAB + üzerinden ve www.fsk-hh.org adresindeki akışta olacaktır.

Ayrıca, tebrik mesajlarını e-posta ile veya anıtta, radyoda ve çevrimiçi olarak dağıtabileceğimiz sesli bir mesaj olarak göndermekten mutluluk duyarız.

Bir kişi sadece adı unutulduğunda unutulur.

“İnsanların birbirlerini sevmelerini ve kabul etmelerini istiyorum.

Ve onların ölümümü düşünmelerini istiyorum.” (Semra Ertan 1982)

Anılmanın bir yere ihtiyacı var.

Semra Ertan'a bir yolun adlandırılmasını talep ediyoruz. Semra Ertan'ın anısına bir plaket takılmasını istiyoruz. Semra Ertan'ın anılarını bizimle paylaşmak isteyen herkesi dört gözle bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT