Sel felaketi Almanya'yı esir aldı... Mahsur kaldılar, ormana sürüklendiler

Sel felaketi Almanya'yı esir aldı... Mahsur kaldılar, ormana sürüklendiler

Almanya'nın bazı bölgelerinde sel durumu kritikliğini koruyor. 75 yaşındaki bir bisikletli, sele kapılan yola düştü ve komşu ormana sürüklendi. 84 yaşındaki bir otomobil sürücüsü ise aracını sel sularına sürdü ve orada mahsur kaldı...

Günlerdir aralıksız devam eden yağışların ardından Almanya'nın bazı bölgelerinde sel durumu kritikliğini koruyor. Özellikle selden etkilenen Aşağı Saksonya'da kurtarma ekipleri, insanları kurtarmak zorunda kaldı.

Aşağı Saksonya'nın başkenti Hannover'deki itfaiyeye göre, 75 yaşındaki bir bisikletli, sele kapılan yola düştü ve komşu ormana sürüklendi. Taşan Leine Nehri'nin sularına kapıldı ve bir dala tutunarak, cep telefonundan acil durum numarasını çevirdi. Acil servisler başlangıçta adamın yerini tespit edemediği için Döhren bölgesindeki alan iki drone ile arandı. Koruyucu giysiler ve güvenlik halatları giyen özel su kurtarma ekipleri vatandaşı ormandan çıkardı.

MAHSUR KALDI

Aşağı Saksonya'nın Lauenbrück kentinde 84 yaşındaki bir otomobil sürücüsü aracını Wümme'nin sel sularına sürdü ve orada mahsur kaldı. Rotenburg an der Wümme polisi yaptığı açıklamada, bir görgü tanığının diz boyu suda duran küçük arabasında "açıkça yönünü şaşırmış" yaşlı vatandaşı bulduğunu duyurdu. Yardım için çağrılan polis memurlarıyla birlikte adam kurtarıldı. Kurtarılan adam ciddi derecede hipotermik durumdaydı.

Yetkililere göre, nehirler boyunca devam eden çok yüksek su seviyeleri nedeniyle Aşağı Saksonya'nın bazı bölgelerinde durum özellikle gerginliğini koruyor. Örneğin Celle bölgesinde, Winsen an der Aller'de Çarşamba akşamı yaklaşık 300 kişi tahliye edildi. Yerleşim yerinin iki bölümünde su seviyesi sokaklarda yarım metreye kadar yükseldi, bu nedenle güvenlik gerekçesiyle elektrikler kesildi.

Aşağı Saksonya'nın yanı sıra Bremen, Kuzey Ren-Vestfalya, Thüringen, Saksonya ve Saksonya-Anhalt eyaletlerinin bazı bölgeleri de selden etkilendi. İtfaiye ve Federal Teknik Yardım Ajansı (THW) gibi diğer kuruluşlardan çok sayıda acil durum hizmeti, bentlerin güvenliğini sağlamak ve su pompalamak için görevlendirildi.

ARTI49

FOTOĞRAF: TEMSİLİ

HABERE YORUM KAT