Şehit eşleri ve gazilerden mitinge tepki

Şehit eşleri ve gazilerden mitinge tepki

Mavi Marmara şehidinin eşi, Yenikapı'daki mitingi "Kudüs için değil, seçim için" diyerek eleştirdi. Gemide bulunan Gülden Solmaz da, AKP ve MHP'nin CHP tarafından verilen Mavi Marmara Anlaşması'nın iptal edilmesi teklifine karşı çıkmasına tepki gösterdi.

İSTANBUL - Hükümetin Yenikapı'da düzenlediği ve yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı Kudüs mitingine, Mavi Marmara İnsani Yardım Gemisi'nde bulunan gaziler ve şehit olanların yakınları tepki gösterdi.

Yardım gemisinde İsrailli askerlerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Çetin Topçuoğlu’nun eşi Çiğdem Topçuoğlu,  "Zulme lanet Kudüs'e destek" mitingini eleştirerek, "İsrail ile yapılan anlaşmalar sonlandırılmıyorsa, Mavi Marmara anlaşması iptal edilmiyorsa, itrail ile olan ticari ilişkiler kesilmiyorsa, Katar’a asker gönderip Kudüs’e asker gönderilmiyorsa Cuma günü yapılacak miting KUDÜS için değil SEÇİM için yapılıyordur" dedi.

ekran-resmi-2018-05-19-13.42.24.png

CHP anlaşmaların iptalini teklif etti, AKP reddetti

Mavi Marmara gemisinde yolcu olarak bulunan Gülden Sönmez de Twitter'dan yaptığı açıklamada, "1. CHP, Türkiye-İsrail arasında yapılan Mavi Marmara Anlaşmasını onaylayan kanunun yürürülükten kaldırılması için 15 Mayısta kanun teklifi verdi. Dün itibariyle TBMM'de teklifin öne alınması için gündeme alındı. 2. TBMM'deki vekilleirn tamamına görev sürelerinin bu son günlerinde, bu tarihi hatalarından dönme ve anlaşmayı iptal etme imkanı ve fırsatı doğmuştu. Ama teklif Akparti ve MHPli vekillerin oylarıyla reddedildi" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT