Scholz'un mülteci politikasıyla ilgili 'şakası' infial yarattı!

Scholz'un mülteci politikasıyla ilgili 'şakası' infial yarattı!

Olaf Scholz'un mülteciler hakkında yaptığı şaka eleştirilere neden oldu.

Şansölye Olaf Scholz, mülteci politikasıyla ilgili söyledikleri tepki topladı.

Cumartesi günü Nürnberg'de düzenlenen Evanjelik Kilise Kongresi'nde Scholz, AB içişleri bakanlarının yakın zamanda üzerinde anlaşmaya vardığı daha katı iltica kurallarını savundu.

Scholz, Almanya gelen yüksek sayıdaki düzensiz göçmene işaret ederek, “Önceden Avrupa Konseyinde bu espriyi yaptım. Almanya'nın Akdeniz'e büyük bir sahili olmalı. Çünkü gerçekten Akdeniz'e kıyısı olan ülkelere göre, Akdeniz üzerinden Avrupa'ya gelen sığınmacıların çoğu Almanya'ya geliyor." şeklinde konuştu.

SPD üyesi Lily Blaudszun, Scholz'un açıklamasının bir kaydını tweetledi ve şöyle yazdı: "Sosyal demokrat bir Şansölye, insanlar hakkında asla böyle konuşmamalı."

Sivil deniz kurtarma servisi Sea-Watch, yalnızca 2023'te Akdeniz'de 1.150'den fazla ölüm olduğuna ve "buna gülebilen hiç kimsenin bir devleti yönetmemesi gerekiyor'' ddi Bernd Riexinger ( Die Linke ) de Şansölye'nin şakasını "tatsız" olarak nitelendirdi ve Twitter'da "her yıl yüzlerce insanın Akdeniz'deki sahillere vurarak can vermesi" gerçeğinin neresinin komik olduğunu sordu.

BM mülteci ajansına göre, 2015'ten bu yana Akdeniz üzerinden Avrupa'ya kaçarken 20.000'den fazla insan boğuldu veya kayboldu.

 

HABERE YORUM KAT