Scholz’dan Ramazan mesajı: Müslümanlar Almanya'ya aittir

Scholz’dan Ramazan mesajı: Müslümanlar Almanya'ya aittir

Federal Şansölye Olaf Scholz bu akşam Müslümanların oruç ayı Ramazan'ın başlaması vesilesiyle karşılıklı hoşgörü ve saygı çağrısında bulundu.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Ramazan ayının başlangıcı vesilesiyle bir video mesaj yayınladı ve Almanya’daki herkesi hoşgörü ve dünyaya açıklık ruhu içinde bir arada yaşamaya davet etti. Scholz, “Kozmopolit, hoşgörülü ve demokratik ülkemiz için bir aradayız” ifadelerini kullandı.

"BÖLÜNMEMİZE İZİN VERMEYECEĞİZ!"

Almanya’daki Müslümanların endişelerine de değinen Scholz, "Aşırı sağcıların ırkçı sınır dışı etme planlarına ilişkin haberlerin ardından, gelecekle ilgili endişeli sorular duymaya devam ediyorum. Bence buna cevabımız çok net olmalı: Ülke olarak bölünmemize izin vermeyeceğiz!" dedi. Vurguladığı birlik mesajında, göç geçmişi olan ya da olmayan herkesin Almanya’ya ait olduğunu belirtti.

BARIŞ VE UYUM İÇİN ÖNEMLİ

Ramazan ayının insanların evlerini misafirlerine açtıkları ve birlikte iftar yaptıkları bir dönem olduğunu hatırlatan Scholz, bu geleneğin barış ve uyum için önemli olduğunu söyledi. Ayrıca Ramazan’ın savaş ve şiddet mağdurlarını anma zamanı olduğunu ve Almanya’daki birçok kişinin Orta Doğu’daki durumdan etkilendiğini dile getirdi.

Son olarak, Scholz nefret söylemi ve bölücü yorumlara karşı uyarıda bulunarak, Almanya’da çoğunluğun hoşgörü ve uyum içinde yaşamayı tercih ettiğini ve bu yüzden milyonlarca insanın sokaklara dökülerek bu değerleri savunduğunu belirtti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT