Scholz'dan hayatını kaybeden Alman rehine hakkında açıklama

Scholz'dan hayatını kaybeden Alman rehine hakkında açıklama

Almanya Başbakan'ı Olaf Scholz Hamas’ın rehin aldığı ve bugün hayatı kaybettiği kesinleşen Alman Shani Louk hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

İsrail-Filistin arasındaki çatışmalarda yüzlerce sivil hayatını kaybetmeye devam ederken Shani Louk hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik düzenlediği saldırılar sonrasında kayıp olan İsrail-Alman vatandaşı Shani Louk'un hayatını kaybettiği bildirildi.

Alman medyasına konuşan Ricarda Louk, İsrail ordusunun kendisine bir kafatası kemiğinden alınan DNA örneklerinin kızının örnekleriyle eşleştiğini söylediğini duyurdu.

SCHOLZ'DAN ''LOUK'' AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nde İsrail-Filistin çatışmasında gerilimin büyümemesi için her şeyin yapılmasını isteyen Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Shani Louk'un ölümüyle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Scholz yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

''Shani Louk'un ölümüyle ilgili haberler korkunç. Birçok kişi gibi vahşi bir şekilde öldürüldü. Bu yaşananlar Hamas'ın saldırısının ne kadar barbarca olduğunu ve hesap vermeleri gerektiğini gösteriyor. Bu bir terördür ve İsrail'in kendini savunma hakkı vardır''

İSRAİL NE DEMİŞTİ

İsrail Devlet Başkanı Hertzog konu hakkında yaptığı açıklamada "Shani Nicole Louk'un öldürüldüğünü bildirmek zorunda kaldığım için gerçekten üzgünüm. Bu barbar, sadistler tarafından işkence edilerek kafası kesildi. Ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

ARTI49
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT