Scholz'dan 'Buça' tepkisi... Rusya'ya yeni yaptırımlar yolda

Scholz'dan 'Buça' tepkisi... Rusya'ya yeni yaptırımlar yolda

Almanya Başbakanı Olaf Scholz , Ukrayna'nın Buça kentindeki "sivil ölümlere" tepki gösterdi.

Scholz, başkent Berlin'deki Başbakanlık binasında yaptığı açıklamada, Ukrayna'dan kendilerine ürkütücü ve dehşet verici görüntüler ulaştığını belirterek Kiev'in, kuzeyinde, birkaç gün öncesine kadar Rus ordusu tarafından kontrol edilen Buça'da çok sayıda sivilin vurularak öldürüldüğünü gördüklerini ifade etti.

Scholz, "Sivillerin öldürülmesi bir savaş suçudur. Rus silahlı kuvvetleri tarafından işlenen bu suçları tamamen araştırmalıyız. Uluslararası Kızılhaç Komitesi gibi uluslararası kuruluşlara bu alanlara erişim izni verilmesini ve bu vahşeti belgelemelerini talep ediyorum." dedi.

Faillerin ve emir verenlerin hesaba çekilmesi gerektiğini söyleyen Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ateşkese onay vermesi ve çatışmaları durdurması çağrısında bulundu.

Müttefiklerle gelecek günlerde Putin'e ve onun destekçilerine karşı başka önlemlerin de alınacağı bilgisini paylaşan Scholz, "Başkan Putin ve destekçileri sonuçları hissedecekler. Rus işgaline karşı kendilerini savunmak için Ukrayna'ya silah sağlamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Artı49
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT