Buça'dan gelen fotoğraflar dünyayı şoke etti! Almanya'dan tepki geldi

Buça'dan gelen fotoğraflar dünyayı şoke etti! Almanya'dan tepki geldi

Rus birlikleri, Kiev üzerindeki Buça kentinde büyük bir direnişle karşılaştı. Kent, Rusların çekilmesiyle birlikte görüntülenen kentteki fotoğraflar tüyler ürpertti.

Ukrayna ordusu, başkent Kiev'i de içine alan bölgenin tamamen Rus işgalcilerden temizlendiğini açıkladı. Ancak Ruslar çekilirken geride bıraktıkları tüyler ürpertti.

Irpin yakınlarındaki Bucha (Buça) ilçesine giren Ukrayna askerleri ve gazeteciler, sokaklarda gördükleri karşısında şoka uğradılar.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Twitter hesabından, fotoğrafları paylaşarak, "Rus askerlerince vurularak öldürülen elleri bağlı insanların cansız bedenleri sokaklarda yatıyor. Bu insanlar asker değildi, silahları yoktu. Şu anda işgal altındaki topraklarda buna benzer kaç vaka daha yaşanıyor" ifadesini kullanmıştı.

Uluslararası haber ajansları Associated Press (AP) ve AFP, Bucha sokaklarındaki cansız bedenlerin yer aldığı çok sayıda fotoğrafı dünyaya servsi etti. 

Bucha'daki görüntülere ilk tepki Almanya'dan geldi. Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Twitter hesabından peş peşe paylaştığı mesajlarda Bucha'dan gelen fotoğrafların katlanılamaz olduğunu vurguladı.

Putin'in gemi azıya almış şiddetinin masum aileleri ortadan kaldırdığını belirten Baerbock, vahşetin bir sınırı olmadığını kaydetti.

Bucha'da yaşananların savaş suçu sayılması gerektiğini aktaran Almanya Dışişleri Bakanı, Rusya'ya uygulanan yaptırımların sıkılaştırılacağını ve Ukrayna'ya kendisini savunması için verilen desteğin daha da artırılacağını söyledi.

ekran-resmi-2022-04-03-19-11-13.png

Artı49
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT