Scholz’a Ukrayna uyarısı: Bu tereddütlü davranış tarihi bir hata olabilir

Scholz’a Ukrayna uyarısı: Bu tereddütlü davranış tarihi bir hata olabilir

Almanya 'da hükümet ortakları Yeşiller ve FDP'nin yanı sıra ana muhalefet CDU/CSU da Ukrayna'ya uzun menzilli Taurus seyir füzeleri gönderilmesi için Başbakan Olaf Scholz'a baskı yapmış durumda.

CDU/CSU Federal Meclis Grup Başkanı Friedrich Merz, "Rusya, Ukrayna'da her gün çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürmeye devam ederken, Şansölye Scholz'un Taurus seyir füzeleri gönderilmesinde tereddütlü bir tutum sergilemesi tarihi bir yanılgı olur. Ukrayna'nın kendisini savunabilmesi için füze göndermeliyiz" şeklinde konuştu. Merz ayrıca, gönderilecek füzelerin saldırı değil, savunma amaçlı kullanılmasından yana olduklarını ifade etti ve "Menzili sınırlı olmalı. Sadece Ukrayna sınırları içinde ve Ukrayna topraklarının savunulması için kullanılmalı" dedi.

Fransa ve İngiltere'nin Ukrayna'ya füze gönderme kararı almasına rağmen, Almanya'nın hala tereddütlü davranmasını anlamakta zorlandıklarını belirten Friedrich Merz, "Bir gün Ukrayna için yeterli yardım yapmadığımız ve geç kaldığımızda, bunun kendi güvenliğimiz açısından da zararlı olacağını fark edeceğimiz kaygısını taşıyorum. Bu tereddütlü davranış tarihi bir hata olabilir. Zaman kaybetmeden Ukrayna'ya füzeler gönderilmeli ve Alman ordusunun ihtiyacı olan silahlar ile savunma sistemleri tedarik edilmeli" dedi. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksij Resnikov da, "Almanya bu savaşta Ukrayna için ciddi bir partnerdir" ifadesini kullanarak, Almanya'nın kendilerine talep ettikleri füzeleri göndereceğine inandıklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT