Scholz: Ukrayna kazanacak ve AB üyesi olacak

Scholz: Ukrayna kazanacak ve AB üyesi olacak

Olaf Scholz yaptığı konuşmada, Rusya'nın savaşı kazanmayacağını ve Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne tam üye olacağını öngördüğünü ifade etti.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) 160. kuruluş yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşmada, Rusya'nın savaşı kazanmayacağını ve Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne tam üye olacağını öngördüğünü ifade etti.

Scholz, "Rusya bu savaşı kazanmamalı ve kazanmayacak... Vladimir Putin'in emperyalist politikalarıyla yarattığı acı dönem, özgür Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne tam üyelikle sona erecek" dedi.

Başbakan, açıkça Rusya'ya karşı sıcak duygular besleyen parti üyelerine hitap ederek, SPD'nin Ukrayna'nın yanında net bir şekilde durması gerektiğini vurguladı.

Önemli bir not olarak belirtmek gerekir ki Scholz, SPD'nin yönetim kurulu üyelerinden biri olmasına rağmen parti başkanı değildir. Bu, istisnai bir durumdur.

Sosyal Demokrat Parti, 23 Mayıs 1863 tarihinde kurulmuş olup Almanya'da hâlâ aktif olan siyasi güçler arasında en eski olanıdır. Kutlamalar Pazar gününden itibaren devam etmektedir.

Eski şansölye ve eski parti başkanı Gerhard Schröder, Rusya ile ilişkiler ve Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik saldırgan tutumu nedeniyle kutlamalara davet edilmemiştir.

HABERE YORUM KAT