Scholz Afrika yolcusu

Scholz Afrika yolcusu

Şansölye Olaf Scholz, “Almanya, Nijeryalı gaz şirketleriyle çalışmayı dört gözle bekliyor” dedi.

Şansölye Olaf Scholz Nijerya ve Batı Afrika'dan gaz ithalatına olan ilgiyi vurguladı. Scholz, Nijerya gazetesi The Punch'a verdiği röportajda "Nijerya, Afrika'nın en büyük gaz rezervlerine sahip. Alman şirketleri Nijerya'dan gaz teslimatıyla ilgileniyor ve Nijeryalı gaz şirketleriyle çalışmayı dört gözle bekliyor” dedi. Almanya aynı zamanda geleceğin enerji kaynağı olarak hidrojen üretimini ilerletmek için ortak girişimlere de güveniyor.

GAZ TEDARİĞİ ÖNEMLİ BİR ROL OYNUYOR

Almanya, Nijerya'dan büyük miktarda petrol almasına rağmen henüz gaz satın almıyor. Şansölye'nin geçen yıl Afrika'ya yaptığı ilk seyahatte gaz tedariki zaten önemli bir rol oynamıştı . Senegal'de Scholz, Batı Afrika ülkesinin kıyısındaki gaz sahalarının geliştirilmesine Almanya'nın katılımını teklif etti. Bu, iklim aktivistleri tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Federal hükümet, yenilenebilir enerjilere geçiş aşamasında gaza hâlâ ihtiyaç duyulduğunu savunuyor.

Scholz, iki yıldan kısa bir süre içinde Şansölye olarak görev yaptığı üçüncü büyük Afrika gezisi için Pazar sabahı yola çıktı. Kıtanın en güçlü ekonomisi ve en kalabalık ülkesi Nijerya'nın yanı sıra Batı Afrika ülkesi Gana'yı da ziyaret etmek istiyor. Röportajda Scholz, Nijerya'da enerji sektörünün yanı sıra diğer sektörlerde de artan işbirliği potansiyeli gördüğünü söyledi. Altyapı, tarım, maden kaynakları, bilgi ve iletişim teknolojisi, ulaşım ve lojistikten bahsetti.

Kendisi aynı zamanda BM Güvenlik Konseyi'nde "özellikle Afrika ülkelerine kalıcı bir sandalye verilmesi ve seslerinin daha geniş çapta duyulmasını sağlayacak" bir reform yapılması yönünde çağrıda bulundu. Birleşmiş Milletler'in en güçlü organı şu anda beş daimi üyeden (ABD, Fransa, İngiltere, Rusya ve Çin) ve on dönüşümlü üyeden oluşuyor. Almanya da reform durumunda kalıcı bir sandalye elde etmeyi hedefliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT