Savaş bu sektörü de etkiledi… Almanya'da bira fiyatları artıyor!

Savaş bu sektörü de etkiledi… Almanya'da bira fiyatları artıyor!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle süpermarketlerdeki fiyatlarda yükseliyor. Şimdiyse bira fiyatlarının yüzde 30 oranında artması bekleniyor.

Almanya'da bira fiyatlarının yıl sonuna kadar önemli ölçüde yükselmesi bekleniyor. Bunun nedenini bira fiyatlarının yıl sonuna kadar önemli ölçüde yükselmesi bekleniyor. Alman Bira Üreticileri Birliği Genel Müdürü Holger Eichele, bira sektörü için gerekli olan ham maddelerin tamamına yakınında olan fiyat artışı olarak açıklıyor.

Bira yapımında kullanılan arpanın geçtiğimiz yıla göre yüzde 70 arttığı söyleniyor. Eichele, "Bu tür ciddi maliyet artışlarının eninde sonunda fiyata yansıtılması gerektiği açıktır." diyor.

Berlin-Brandenburg Bira Fabrikaları Birliği başkan yardımcısı Stefan Fritsche şimdi bira fiyatlarının yıl sonuna kadar yüzde 30 artabileceği konusunda uyarıyor.

Bira uzmanı Marcus Strobl ise özellikle Krombacher, Bitburger veya Warsteiner gibi popüler biraların fiyatlarının önümüzdeki aylarda oldukça artacağını söylüyor.

Artı49                                                                                              Fotoğraf: Gerrie van der Walt - Unsplash

HABERE YORUM KAT