Şansın bu kadarı... Daireyi temizlerken on binlerce Euro buldu

Şansın bu kadarı... Daireyi temizlerken on binlerce Euro buldu

Christian Hess adlı bir adam, demans hastası bir kadına ait daireyi temizlerken tam 28.800 Euro buldu. Hess, 28,800 Euro'yu saklamayı aklından bile geçirmediğini söylerken, "Olması gereken de bu. Bu benim param değil" dedi.

Çoğu insan kendi ceketinin cebinde birkaç Euro bozuk para bulduğunda mutlu olur.

Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Regen ilçesinde bulunan bir belediye olan Bischofsmais'tan Christian Hess adlı bir adam ise tam tamına 28.800 Euro buldu. Bavyera Kızıl Haç tarafından yönetilen bir yardım kuruluşu olan Tagwerk Regen'in çalışanı olan Hess, demans hastası bir kadına ait daireyi temizlemek zorunda kalırken, söz konusu banknotlara rastladı.

"BU BENİM PARAM DEĞİL"

Ancak Hess, her şeyi doğru yapmak istedi ve parayı bulduktan sonra hemen patronunu aradı. Patronu da polisi ve şirket avukatını durum hakkında bilgilendirdi. Hess, 28,800 Euro'yu saklamayı aklından bile geçirmediğini söyledi:

"Olması gereken de bu. Bu benim param değil."

Para, kadının yaklaşık bir yıldır bir bakım merkezinde yaşayan iki oğluna verildi.

ALMANYA'DA İŞLER NASIL İLERLİYOR

Almanya'da sokakta on Euro'luk bir banknot bulursanız, cebinize atabilirsiniz. Ancak, bunun üzerinde bir şey alamazsınız ve polise gitmeniz gerekir, aksi takdirde kovuşturmaya maruz kalabilirsiniz. Sahibi parayı ya da değerli eşyayı altı ay içinde almazsa, söz konusu para bulucuya ait olur. Ayrıca, yasal olarak bir bulucu ücreti alma hakkınız bile vardır.

ARTI49

HABERE YORUM KAT