Sandıktan birinci çıkan SPD koalisyon görüşmelerine başladı

Sandıktan birinci çıkan SPD koalisyon görüşmelerine başladı

Bremen, Almanya'nın en küçük eyaleti, geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimlerin resmi sonuçlarına göre SPD yüzde 29.8 oy aldı

Bremen, Almanya'nın en küçük eyaleti, geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimlerin resmi sonuçlarına göre SPD yüzde 29.8, CDU yüzde 26.2, Yeşiller 11.9, Sol Parti 10.9, sağ popülist Öfkeli Yurttaşlar (BIW) yüzde 9.4 ve FDP yüzde 5.1 oy oranıyla sonuçlandı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan resmi sonuçların ardından SPD, "Demokratik tüm partilerle koalisyon görüşmelerine açığız" şeklinde verdiği sözü yerine getirerek bugün görüşmelere başladı. SPD Başkanı Andreas Bovenschulte liderliğindeki heyet, SPD Berlin Teşkilatı Başkanı Reinhold Wetjen ve SPD Meclis Grup Başkanı Mustafa Güngör ile Yeşiller partisiyle görüşmeler yapmaktadır.

SPD, sağ popülist BIW ile ortaklık konusunda görüşmeler yapmayacaklarını açıklamıştır. SPD'nin yarın da CDU ile görüşeceği belirtilmektedir. Şu ana kadar somut bir açıklama yapılmamış olsa da Başbakan Andreas Bovenschulte'nin Yeşiller ve Sol Parti ile ortaklığı sürdürme eğiliminde olduğu düşünülmektedir. Ancak seçimlerde "ikinci güçlü parti" olarak çıkan CDU'nun yaklaşımını duymak için muhafazakar kanadın heyetiyle de bir araya geleceği ifade edilmektedir.

Fotoğraf: SPD Schleswig-Holstein - Flickr (CC BY 2.0)

HABERE YORUM KAT