“Sanatçılar emekli olmaz, ölür” demişti: Ünlü Alman karikatürist Uli Stein yaşamını yitirdi

“Sanatçılar emekli olmaz, ölür” demişti: Ünlü Alman karikatürist Uli Stein yaşamını yitirdi

Almanya’nın en ünlü karikatüristlerinden Uli Stein hayata veda etti. Sanatçıların son nefeslerine kadar çalışacağını, bu nedenle emekli olamayacaklarını belirten Stein, 73 yaşındaydı.

Hayvanları Koruma Vakfı Direktörü Katja Seifert cuma günü yaptığı açıklamada karikatürist Uli Stein’ın bir hafta önce Hannover yakınlarındaki evinde öldüğünü bildirdi. Stein çizgileriyle yarattığı komik fareleri, penguenleri, köpekleri ve kedileri ile ün salmıştı.

imza-uli-stein-svg.png

Uli Stein’ın ölümünün ardından Frankfurter Allgeimeine Zeitung gazetesinde Peter Philipp Schmitt kaleme aldığı yazıda uluslararası üne sahip sanatçının eserlerinin mükemmel bir hediye olduğuna dikkat çekti. Schmitt, Uli Stein’ın ünlü sözü “Sanatçı emekli olmaz, ölür” sözüne de işaret ettiği yazısında, “Uli Stein, son zamanlarda Parkinson hastalığından muzdarip olmasına rağmen işini bırakmayı asla düşünmedi. 70’inci doğum gününden önce ise ‘Bir sanatçı emekli olmaz, ölür’ demişti. 73 yaşındaki Stein geçen cumartesi gecesi Hannover’deki evinde öldü” ifadesine yer verdi.  

1980’lerden beri milyonlarca takvim, kartpostal ve kitaba imza atan Uli Stein 30’lu yaşlarının başında tamamen çizime konsantre oldu.  “Ach du dicker Hund” (Hayret Bir Şey!) adlı ilk kitabı 1983’te 3 bin adet basıldı. Ancak kısa bir süre sonra ikinci baskısı 300 bin adet sattı.

Her sabah saat 9’da işe başlayan ve gece yarısından önce nadiren ara veren Stein’ın karikatürleri 100’den fazla gazete ve dergide yayınlandı. 

+49 – HANNOVER

HABERE YORUM KAT