Salgında dans: Kids Dance, Erci E.’nin “Kolonya” klibinde rol aldı

Salgında dans: Kids Dance, Erci E.’nin “Kolonya” klibinde rol aldı

Salgın günlerinde de online kurslarla antrenmanlara devam eden Almanya’nın ödüllü dans grubu Kids Dance, farklı koreografilerle gösteri ve yarışmalara hazırlanıyor.  Kids Dance, salgın videolarıyla Erci E.’nin “Kolonya” klibinde.

Kids Dance üyeleri salgında öyle iyi çalıştılar ki, bugün Türkiye’nin Türkçe rap söyleyen gruplarına kapıyı aralayan kült müzik grubu Cartel’in solistlerinden Erci. E.‘nin “Kolonya” adlı yeni single’ının klibinde evlerinde çektikleri videolarla yer almayı da başardılar. 

KORONA GÜNLERİNDE İNTERNETTE DANS 

Grubun antrenörü Almanya HipHop eski Şampiyonu Kadir Yılmaz ve organizasyon sorumlusu ismi Suna Yılmaz, küresel salgın (Covid-19) günlerinde haftalık online kurslarla çocukların canla başla evlerinde kamera karşısında bıkmadan usanmadan çalıştıklarını belirttiler.

Kadir Yılmaz pandemideki virtüel kursla ilgili olarak şunları söyledi: 

 “Çocuklara ve genç dansçılarımıza salgın boyunca gösterdikleri fedakârlık ve sergiledikleri coşku ve azim için çok teşekkür ediyoruz. Aksatmadan her hafta cep telefonlarındaki kameraların karşısına geçerek verdiğim ev ödevlerini videolara çektiler ve bana gönderdiler. Salgın dolayısıyla katılmak istediğimiz şampiyonalar ve yarışmalar da ertelenmişti. Şimdi Makarios salonundaki kurslarımıza sosyal mesafe kurallarına uyarak antremanlarımıza başladık. Yarışmalara ve gösterilere farklı koreografilerle yeniden heyecanla hazırlanıyoruz. Bu süreçte destek veren anne ve babalara ise ayrıca teşekkür ederiz.” 

TAKVİM DOLU

Grubun organizasyondan sorumlu ismi Suna Yılmaz da, ”Korona günlerinde hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Dans figürlerinin unutulmaması için ve üzerine daha çok katabilmek için çalıştık. Ancak şimdi yeniden gaza basıyoruz. Önümüzdeki sezon takvimimiz dopdolu” dedi.

KİDS DANCE HAKKINDA

Çokkültürlü dans grubu Kids Dance Esslingen grubu 2016 yılında kuruldu.

Almanya eski HipHop Şampiyonu Kadir Yılmaz’ın çalıştırdığı grup 2019 yılında  Baden-Württemberg Street Dance Stuttgart elemelerinde “Infinity” ve “No Limit” gruplarıyla yer aldı. Birinciliği ve ikinciliği kazanan Kids Dance, Baden-Württemberg Şampiyonası’na hak kazandı.

Grup, Esslingen, Stuttgart ve geniş civarında katıldığı çok sayıda yarışmadan kupa ve madalyalarla dönmeyi başardı. 

Kids Dance HipHop dans grubu, şovlarında iklim değişikliği, mobbing gibi toplumsal ve sosyal mesajlara da yer veriyor. 

+49 – ESSLİNGEN

 

 

 

HABERE YORUM KAT