Saksonya’da askerlerin açtığı ateş yangına sebep oldu

Saksonya’da askerlerin açtığı ateş yangına sebep oldu

Bundeswehr askerlerinin atış talimi, ormanlık alanda yangına sebep oldu. Saksonya'daki Marienberg bölgesinde çıkan yangında herhangi bir yaralanan olmadı.

Alman Silahlı Kuvvetlerine (Bundeswehr) ait bir temel eğitim birliği, Marienberg’deki Erzgebirgskaserne kışlası yakınlarında gerçekleştirdiği bir atış tatbikatı sırasında orman yangınına neden oldu. İzli mermilerin kullanıldığı tatbikat, özellikle kuru ağaçların olduğu Gelobtland bölgesindeki askeri eğitim alanında gerçekleşti.

Silahlı Kuvvetler Yüzbaşısı Thomas Klemm, verdiği demeçte izli mermilerin yörüngesinin görsel olarak takip edilmesine olanak tanıdığını ancak aynı noktaya çok sayıda atış yapılmasının, yangına yol açabilecek kor cepleri oluşturabileceğini belirtti.

Yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alana yayıldı. Marienberg itfaiyesi, yangının kontrol altına alınması için Reitzenhain ve Satzung itfaiye ekiplerinin hızlı bir müdahalede bulunduğunu ve yangının saat 10.15 sularında söndürüldüğünü duyurdu. Olayda herhangi bir yaralanma rapor edilmedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT