Saarland'da yanlış teşhisin ölümcül sonuçları oldu!

Saarland'da yanlış teşhisin ölümcül sonuçları oldu!

Saarland'da bir patoloji uzmanının yanlış teşhisleri sebebiyle hastaların hayatını kaybetmesi üzerine davası görüldü.

Doktor yanlış teşhis nedeniyle salı günü Saarbrücken bölge mahkemesi tarafından yedi yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, adam öldürme ve ihmal sonucu bedensel zarar verme suçlamasının kanıtlandığını gördü.

Görevi, laboratuvardaki hastalardan alınan doku örneklerini incelemekti. Bulguları nedeniyle, doktorlar ve etkilenen hastaların tedavi süreci aksadı.

İki erkekten (1952 doğumlu) biri, 2019'daki yanlış teşhisten bir yıl sonra hayatını kaybetti Otopsi, vücudunun metastazlarla dolu olduğunu ortaya çıkardı.

Diğer hastada (45) ise hastalık ancak 2020 yılında ciltte tekrar değişiklik yaşandığında tespit edildi. Uzmana göre, prognozu daha da kötüye gitti.

İddianameye göre patolog, bağımlılık ve depresyon nedeniyle uzmanlık standartlarını karşılayamayacağının farkındaydı.

Kararla birlikte mahkeme, patoloğun savunmasını takibe aldı. Cumhuriyet savcısı, biri teşebbüs ve biri tamamlanmış olmak üzere iki olayda, doktoru adam öldürme suçundan sekiz yıl hapis cezasına çarptırmak istedi.

2020 yazında doktor 2 yıl 9 ay hapis cezası almıştı. Dolandırıcılık ve rüşvet yoluyla işinden 1.9 milyon euro çalmıştı. Eşi yardım ve yataklıktan 18 ay hapis cezası ile tahliye olmuştu.

HABERE YORUM KAT