Rusya'dan 'Alman medyasına karşı sert misilleme önlemleri almak zorunda kalacağız' açıklaması

Rusya'dan 'Alman medyasına karşı sert misilleme önlemleri almak zorunda kalacağız' açıklaması

Bazı Alman bankalarının Russia Today ve onun video servisi Ruptly ile çalışmayı reddettiklerine dair haberleri değerlendiren Zaharova, Almanya'ya tepki gösterdi.

Berlin yönetimini "Rus basın kuruluşlarının Almanya'da çalışması için gereken normal koşulları sağlamaya" davet eden Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, aksi halde Moskova'nın Alman gazetecilere karşı sert misilleme önlemleri alacağını söyledi.

DÜŞMANCA TAVIR KABUL EDİLEMEZ

Bazı Alman bankalarının Russia Today (RT) ve onun video servisi Ruptly ile çalışmayı reddettiklerine dair haberleri değerlendiren Zaharova, Alman hükümetine Rus gazeteciler için elverişli çalışma koşulları sağlama çağrısı yaptı.

Sputnik'in haberine göre Zaharova, "Yabancı ortaklarımızın, özellikle de Rus kuruluşları olmak üzere medyaya karşı bu kadar açık bir düşmanca tavır izlemesi kabul edilemez. Onlar, yurtdışında yasal mesleki faaliyetlerini yürütüyor. Rus haber ajanslarının hesaplarının kapatılmasına ilişkin adımları, gazetecilere yönelik siyasi baskı unsuru ve Almanya'nın ifade özgürlüğünü ve medyayı sağlama yükümlülüklerinin açık bir ihlali olarak görüyoruz" dedi.

MİSİLLEME ÖNLEMLERİ ALMAK ZORUNDA KALACAĞIZ

Söz konusu eylemler için "kurumsal teamüllere" atıf yapılmasını ciddiye almayacaklarını, zira bunun gerçek olmadığını belirten Zaharova, "Berlin'i, bu medya şirketleri in normal işleyişini sağlamaya, medyanın işleyişini engelleyen her türlü kısıtlayıcı önlemi iptal etmeye tüm ciddiyetimizle çağırıyoruz. Aksi takdirde Rusya'da faaliyet gösteren Alman medyasına karşı sert misilleme önlemleri almak zorunda kalacağız" uyarısında bulundu.

KAYNAK: SPUTNIK
FOTOĞRAF: AA

HABERE YORUM KAT