Rusya Almanya'yı koltuğundan edecek

Rusya Almanya'yı koltuğundan edecek

Almanya için korkutan tablo: 2026 yılına kadar dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi statüsünü kaybedecek...

İngiltere merkezli Ekonomik ve İşletme Araştırmaları Merkezi (Centre for Economics and Business Research, CEBR) Almanya’nın, Rusya’ya uygulanan yaptırımlar ve Rus enerji kaynaklarına bağımlılığı yüzünden 2026 yılına kadar dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi statüsünü kaybedebileceği tahmininde bulundu.

Sputnik'in aktardığına göre, İngiliz Times gazetesi, “İngiliz ve Alman ekonomileri arasındaki fark, Almanya’nın imalat sektörünün Rus enerjisine bağımlı olması nedeniyle Alman ekonomisinin yavaşlaması sonucu daralacak” diye yazdı.

JAPONYA VE HİNDİSTAN'A KAPTIRACAK

İngiltere ve Almanya ekonomileri arasındaki farkın 2033-2038 döneminde biraz azalacağı kaydedilirken 2026’da Almanya’nın, dünyanın en büyük üçüncü ekonomi statüsünü Japonya’ya, 2027’de de bir basamak daha gerileyerek Hindistan’ın ardından beşinci olacağı tahmin edildi.

CEBR’in tahminine göre, 10 trilyon dolar sermayeye sahip Hindistan, 2035’te dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olacak. Bunun sonucunda dünya jeopolitiği değişime uğrayacak, çünkü iki süper güce üçüncüsü eklenecek.

Ekonomistler, Çin ekonomisinin emlak piyasasındaki krize rağmen büyümeye devam ettiğine işaret ediyor. Lakin en erken 2037’de ABD ekonomisini geride bırakarak dünyanın en büyük ekonomisi haline gelebilir.

FOTOĞRAF: unsplash

HABERE YORUM KAT