Rusya Alman savunma füzesini vurdu

Rusya Alman savunma füzesini vurdu

Rusya'nın Ukrayna'daki bir Alman hava savunma sistemini vurmayı başardığı belirtildi. Iris-T sisteminin fırlatma rampası son 24 saat içinde vuruldu. Almanya ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken, Rusya yaptırımlara aldırış etmeden ilerlerken, Ukrayna ise Batı'dan daha fazla yardım istemeyi sürdürüyor.

Rus devlet haber ajansı Tass'a göre, Rus lider Putin'in askerlerinin Ukrayna'daki bir Alman hava savunma sistemini vurmayı başardığı belirtildi. Habere göre, Iris-T sisteminin fırlatma rampası son 24 saat içinde vuruldu. Ancak söz konusu bilgi henüz doğrulanamadı.

HASAR GÖRMEMİŞ OLACAĞI VARSAYILIYOR...

Alman savunma üreticisi Diehl tarafından üretilen Iris-T'nin gerçekten vurulup vurulmadığı ve ne kadar ağır hasar gördüğü belirsizliğini koruyor. Sistem, çeşitli parçalardan oluşuyor. Sistem aynı zamanda bir radar ve kontrol merkezi de içeriyor ve bu nedenle hasar görmemiş olabileceği varsayılıyor.

Ukrayna, Almanya hükümetinin onayıyla doğrudan üretici Diehl Defence'den satın aldığı bu tür dört sisteme sahip. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Patriot tipi sistemlerin yanı sıra bu tür başka sistemlerin de alınması için çaba sarf ediyor.

Öte yandan, Alman hükümeti Ukrayna'ya bir Patriot savunma sistemi daha tedarik etme sözü verdi.

ARTI49

FOTOĞRAF: TASS

HABERE YORUM KAT