Rewe'deki üzümde büyük tehlike

Rewe'deki üzümde büyük tehlike

Meyvelerde tehlikeli kalıntılar: Rewe, pestisit bulaşmış olabileceği için bir üzüm çeşidini geri çağırıyor. Müşterilerin bu ürünü tüketmemesi gerekiyor.

Geleneksel olarak yetiştirilen meyve ve sebzeler, haşereleri uzak tutmak için genellikle kimyasallarla muamele edilir. Bu maddelerin kalıntılarına AB'de ve dolayısıyla Almanya'da belirli bir sınıra kadar izin veriliyor. Ancak bu sınırın aşılmaması gerekiyor.

Yine de bu durum zaman zaman yaşanabiliyor. Hatta şu anda bu nedenden dolayı bir geri çağırma söz konusu. “Produktwarnung.eu ‘ya göre, süpermarket Rewe, Fresh Solutions Netherlands BV'nin 500 g'lık tepsideki "Tafeltrauben Mix - Süß & Kernlos" ürününü geri çağırdığını duyurdu.

Ürün: Tafeltrauben Mix – Süß & Kernlos
İçerik: 500 g
Menşei: Hindistan
GGN 4056186948243
MH06093654401
Lcode 1104
GTIN Barkod 4053702010071

O SEVİYE AŞILDI

Rapora göre, fenpropathrin aktif maddesi için maksimum kalıntı seviyesi “Sharad” koyu sofralık üzüm çeşidinde aşıldı. Fenpropathrin, bitkileri böcekler ve akarlar gibi zararlılardan korumak için tarımda sıklıkla kullanılan sentetik bir böcek ilacıdır. Böceklerin ve akarların sinir sistemini bozarak ölümlerine yol açar.

Fenpropathrin insanlar için tehlikeli olabilir. Çoğu pestisitte olduğu gibi, risk esas olarak akut ve kronik sağlık etkilerinden oluşur. Ancak, çoğu durumda bu maddenin uygunsuz veya aşırı kullanımını gerektirir.

Bununla birlikte, etkilenen üzümlerin tüketilmemesini şiddetle tavsiye ediliyor. Ürünü satın alan müşterilerin, ürünü ilgili satış noktasına iade edebilirler ve makbuz ibraz edilmese dahi satın alma bedeli kendilerine iade edileceği belirtildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT