Rewe’deki self-servis kasaları tepkilere neden oldu: “Üç saniyelik bir iş”

Rewe’deki self-servis kasaları tepkilere neden oldu: “Üç saniyelik bir iş”

Self-servis kasalar birçok müşteri için pratik bir nimettir. Ancak Rewe'deki bir kişi, çok özel bir nedenden ötürü bu durumdan rahatsız!

Almanya’nın önde gelen süpermarket zincirlerinden Rewe’de self-servis ödeme kasaları, bazı müşterilerin öfkesine neden oluyor.

Sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamaların giderek daha fazla önem kazandığı bir dönemde, müşterilerin bu tür yeniliklerden memnuniyet duyması beklenirken, Rewe’deki bir müşterinin self-servis kasaların kullanımı konusunda yaşadığı rahatsızlık dikkat çekiyor.

GEREKSİZ BİR UYGULAMA

Self-servis kasaların pratikliği, özellikle acelesi olan veya sadece birkaç ürün alan müşteriler için tartışılmaz bir avantaj sağlıyor. Ancak, bir müşterinin sosyal medya platformu “X” üzerinde paylaştığı yorumlar, Rewe’nin self-servis kasalarının çıkışında yer alan güvenlik bariyerlerinin gereksiz kağıt israfına yol açtığını öne sürüyor.

"NEDEN FAZLADAN KAĞIT ALMALIYIM"

Müşteri, Rewe uygulamasını kullanarak alışveriş fişini e-posta yoluyla aldığını, ancak yine de güvenlik bariyerlerinden geçmek için fiziksel bir makbuzun gerektiğini belirtiyor.

Müşteri, “Uygulamada zaten barkodum var, neden üç saniyelik bir iş için kağıt harcayayım?” diyerek, uygulamanın tamamen kağıtsız bir çözüm sunabileceğini ve bu durumun hem pratiklik hem de sürdürülebilirlik açısından daha uygun olacağını ifade ediyor.

DEĞİŞİKLİK PLANLANMIYOR

Rewe yetkilileri, çıkış barkodunun uygulamaya entegre edilmesinin mümkün olabileceğini, ancak şu anda böyle bir planın olmadığını belirtiyor. Müşteriler ve çevre savunucuları tarafından sürdürülebilir olmayan bir uygulama olarak eleştiriliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT