Rewe ve Penny devam edecek, Lidl ise son verecek: Koruyucu ekranlar kalıcı oluyor

Rewe ve Penny devam edecek, Lidl ise son verecek: Koruyucu ekranlar kalıcı oluyor

Rewe, Penny ve Aldi gibi süpermarket zincirleri, kasalardaki tükürük önleyici ekranların kalıcı olacağını duyurdu. Koronavirüs pandemisi sırasında, bu ekranlar virüsün yayılmasını engellemek için koyulmaya başlanmıştı.

Covid-19 ile ilişkili maske zorunluluğu ve diğer koruyucu önlemler bir süredir kaldırılmış olsa da, Deutsche Presse-Agentur tarafından yapılan bir ankete göre birçok mağaza, akrilik cam bölmeleri kasalarda tutmayı planlıyor.

OLMAYANLARA DA EKLENECEK

Rewe Group sözcüsü, “pleksiglas” bölmelerin hem kasa personeli hem de müşteriler için koruyucu bir önlem olarak kendini kanıtladığını belirtti. Rewe mağazalarının yaklaşık dörtte üçünde bu bölmeler hala bulunurken, Penny mağazalarında standart olarak kullanılmaya devam ediyor.
Ikea da pandemiden bağımsız olarak müşterileri ve çalışanları korumak ve güvenlik hissini artırmak için camların kullanımının devam edeceğini söyledi.

BİRKAÇ MAĞAZA KALDIRMAYA KARAR VERDİ

Diğer yandan Lidl gibi bazı perakendeciler artık bu korumayı kullanmayı planlamıyor. Lidl, mağazalarındaki ekranlarını kademeli olarak sökmeye başladı ve bu kararda çalışanlardan gelen geri bildirimlerin dikkate alındığı belirtildi. DM eczanelerinde de şeffaf duvarlar büyük ölçüde sökülmüş ve depoya kaldırılmış durumda, ancak gerektiğinde tekrar kullanılabilecekler.

Eczane Rossmann ve indirim mağazası Aldi Süd sorulara yanıt vermezken, Edeka ise 3 bin 5000 perakendecinin camların kullanımına bağımsız olarak karar vereceğini ifade etti. Bazı çalışanlar ve müşteriler pandemi sona erdikten sonra bile ekranların neden hala yerinde olduğunu sorguluyorlar.

ARTI49

HABERE YORUM KAT