Rewe ve Kaufland müşteriler yakında birçok ürünü satın alamayacak

Rewe ve Kaufland müşteriler yakında birçok ürünü satın alamayacak

Almanya'da enflasyon yeniden düşmeye başladı ve gıda fiyatları yavaş yavaş istikrar kazanıyor. Buna rağmen Rewe ve Kaufland müşterileri yakında birçok ürünü satın alamayacak.

Her ne kadar birçok üründe fiyatlarda iyileşme görülse de Rewe ve Kaufland mağazalarında hala yüksek fiyatlarla satılan ürünler var. Bitki çayı artık neredeyse üç Euro, bir litre meyve suyu dört Euro ve zeytinyağı on Euro'nun üzerinde.

Bazı ürünler uzun zamandır olmadığı kadar pahalı. Yüksek fiyatların nedeni kötü hasat, üretim kayıpları ve kötü hava koşulları.

GIDA FİYATLARI ARTACAK

Bu durum iklim değişikliği nedeniyle daha da kötüleşebilir. Enflasyon Şubat ayında sadece %2.2 olarak gerçekleşmiş olsa da uzun vadede gıda fiyatlarının artmasına hazırlıklı olmalıyız.

Aynı adı taşıyan O-juice üreticisinin Satın Alma Müdürü Boris Voelkel bu konuda uyarıyor. Voelkel Handelsblatt'a verdiği bir röportajda "Krizler kesik kesik gelir" diyor.

İKLİM FİYATLARI NASIL ETKİLİYOR

2023 yılında İspanya ve Yunanistan'da zeytin hasadı felaketle sonuçlandı. Peru, çok yüksek sıcaklıklar nedeniyle sadece daha az mango tedarik edebiliyor. Son hasat sırasında yoğun küf istilasına uğrayan İtalyan üzümleri de iklim değişikliğinden muzdarip. Sonuç olarak, çiftçiler hasadın hassas bir bölümünden vazgeçmek zorunda kaldı.

Sicilya'da kan portakalı hasadında düşüş yaşandı. Sonuç olarak, bir litre kan portakalı suyu artık beş Euro'dan daha pahalı. Voelkel, "Kan portakalı suyu gibi ürünler lüks mallar haline geldi" diyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT