Rewe ve Edeka'ya Ukraynalı eylemcilerden tepki: Hemen satışları durdurun

Rewe ve Edeka'ya Ukraynalı eylemcilerden tepki: Hemen satışları durdurun

Paskalya'dan kısa bir süre önce Almanya'daki Ukraynalı eylemciler Rewe ve Edeka'ya Milka çikolatasını raflarından kaldırmaları çağrısında bulundu. Eylemciler Milka'nın üreticisi Mondalez'in savaşa dolaylı yoldan destek olduğunu iddia ediyor.

Almanya’da Ukraynalı eylemciler yaklaşan Paskalya öncesinde, süpermarket zincirleri Rewe ve Edeka’ya, Milka çikolatalarını raflarından çekme çağrısında bulundu. Eylemciler taleplerinin, Milka’nın ana şirketi Mondelez’in Rusya pazarından tamamen çekilmesine kadar olduğunu bildirdiler.

SAVAŞA DOLAYLI DESTEK OLUYOR

Eylemci grubu Vitsche, Mondelez’in Rusya’daki üç fabrikasını işletmeye devam ettiğini ve bu durumun, Rusya’nın Ukrayna’ya olan savaşı dolaylı yoldan desteğe neden olduğu iddia edildi. Rewe ve Edeka’nın, Rusya ve Ukrayna savaşının devam etmesinin ardından Rusya’da üretilen tüm ürünleri raflarından kaldırdığı için eylemci grup tarafından taktir ediliyordu.

Ukrayna hükümetine bağlı Ulusal Yolsuzluğu Önleme Ajansı (NACP), geçtiğimiz Mayıs ayında Mondelez’i “savaşın uluslararası sponsorları” listesine ekledi. Chicago merkezli gıda şirketi Mondelez, Milka’nın yanı sıra Oreo, Toblerone ve Ritz gibi markaların da sahibi.

Eylemciler, Mondelez’e özellikle iş dünyasında ahlaki değerlerin önemini vurgulama çağrısında bulunuyor. Bu durum hem tüketici hem de şirketler arasında etik ve politik sorumluluklar konusunda yeni bir tartışma başlattı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT