Reform çağrısı:  Okullarda ders ve kreşlerde eğitim dijital olsun

Reform çağrısı: Okullarda ders ve kreşlerde eğitim dijital olsun

Angela Merkel’in koalisyon ortağı ve Bavyera’nın iktidar partisi Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU), okullarda dijital dersler ve anaokullarında da dijital eğitim talep etti.

CSU Federal Meclis Eyalet Grubu, okulları ve öğrencileri dijital dünyaya uyumlu hale getirmek ve hazırlamak için eğitim reformları çağrısında bulundu. 

Alman Basın Ajansı DPA’ya ulaşan CSU’nun 6 ve 7 Ocak’taki grup toplantısı için hazırladığı bir taslak kararda, “Programlama ve dijital ekonomi konuları Almanya’da her alanda mevcut olmalıdır. Her konu dijital olarak da öğretilebilmelidir” denildi. Ülke çapında bir eğitim platformu ile video konferansların ve dijital öğrenme yönetiminin etkinleştirilmesi gerektiği belirtilen taslakta, ulusal bir dijitallelleşme eğitim zirvesi talep edildi.  

EĞİTİM FEDERALİZMİNDE KRİZ

CDU genel başkan adaylarından Norbert Röttgen konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Pandemide eğitim federalizmindeki kriz daha da belirgin hale geldi. Federal eğitim sistemi bütçeden aldığı beş milyar avroyu okulları dijitalleştirmek için harcayamıyor. Alman okulları her yönden çevrimiçi ders verebilmekten çok uzakta” sözlerine yer verdi. 

Söz konusu taslakta çocuklara dijital medyanın doğru kullanımını mümkün olduğu kadar erken tanıtılmak istendiği belirtilirken, bu amaçla CSU’nun, kreşlere yönelik hacmi bir milyar avro olan bir finansman programı için kampanya hedeflediği de belirtildi. 

Söz konusu kampanya üzerinden, tabletler ve uygulamalar, VR gözlükleri ve analog oyun ile dijital öğrenmeyi birleştiren konsolların üretimi için kamera satın alınmasının finansmanı sağlanmak isteniyor.

+49 – BERLİN

FOTO: DPA

 

HABERE YORUM KAT