Rasim Ozan Kütahyalı’dan 2023 seçim yorumu: Ortalık karışacak, geliyor gelmekte olan…

Rasim Ozan Kütahyalı’dan 2023 seçim yorumu: Ortalık karışacak, geliyor gelmekte olan…

Adem Metan'ın programına konuk olan gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, 2023 seçimlerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, bölünmüş bir Türkiye’nin olduğunu ve bir kaosun yaşanacağını öne sürerek, Türkiye’nin, Netflix yapımı Don’t Look Up filmini yaşadığını söyledi. "Gelmekte olan şey kaos" diyen Kütahyalı, "Recep Tayyip Erdoğan Türk tarihinin gördüğü en güçlü figür, Atatürk’le beraber" ifadesini kullandı.

Adem Metan’ın Youtube kanalında hazırlayıp sunduğu ‘’Peki Sonra’’ programına gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı konuk oldu.

Kütahyalı; Netflix tarihindeki en büyük izlenme haftasını kaydeden ve Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Jonah Hill, Timothee Chalamet, Ariana Grande gibi yıldız isimlerin oynadığı ’Don’t Look Up’’ filmine ilişkin değerlendirmede bulundu.

"SERT GEÇECEK KAOS OLACAK"

Kaosun geleceğini herkesin bildiğini iddia eden Kütahyalı, "Sayın seyirciler ben size gerçekleri söylüyorum kardeşim ne olacaksa olsun. Herkes biliyor. Yazarı, çizeri, siyasetçisi ortalığın karışacağını biliyor. 'Geliyor gelmekte olan' aslında kaos. Bunu iktidardan da söyleyeler oldu. Süleyman Bey de söyledi değil mi? Öbürleri diyor 'Geliyor gelmekte olan'. Gelmekte olan şey kaos. Burada aydınlar ve siyasetçiler şu sınavla karşı karşıya. Kimilerine soruyorsun, en güvendiğim insanlarla oturuyorum 'Yok' diyorlar, 'Ne olacaksa olsun da Tayyip Erdoğan gitsin.' Sen böyle dersen yarın akacak kanı sadece rejime, iktidara bağlayamazsın, sen de bunun sorumlususun." ifadelerini kullandı.

Kütahyalı, bölünmüş bir Türkiye’nin olduğunu ve bir kaosun olacağını öne süren Kütahyalı, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Parlamenter sistem gitsin, Recep Tayyip Erdoğan gitsin, Hakan Fidan, Hulusi Akar, Süleyman Soylu gitsin, Devlet Bahçeli gitsin demek bir ihtilal arzusudur bu bir ihtilal arzusudur yani sandık yoluyla da ihtilal olabilir sert bir değişim ile de toplu tasfiye ile de olabilir. Bunlar risk, herkes bundan tedirgin. Don’t Look Up filmini bütün siyasiler izlesin, kimse kendini kandırmasın cisim yaklaşıyor bizim mesuliyetimiz bunu söylemek, kimsenin kendini aldatmamasını sağlamak. Her ne olursa olsun biz ‘’ İktidar ’’ olalım düşüncesi her iki taraf için de sağlıklı değil. Şu an Türkiye’de olması gereken Partilerin oturması, gerçekten sembolik 0 yetkili bir Cumhurbaşkanı sembolik. Arkasından güçlü bir hükümet ama eskide olduğu gibi değil yepyeni bir parlamenter sistem diyebiliriz. Bu noktada bile Konda’nın araştırma sonuçlarında 33.5’lik bir karşılığı var mevcut hükümetin, çok güçlü bir hükümet bu Tayyip Erdoğan’ın Türkiye siyasi tarihindeki istisnasıdır. Bugün rejim isterse Putin gibi bir sistem kurar. Ama biz demokratik rejimin devam etmesini isteriz Rusya’da demokratiklik yok.’’

"ERDOĞAN ATATÜRK’LE BİRLİKTE TÜRK TARİHİNİN GÖRDÜĞÜ EN GÜÇLÜ FİGÜR"

Türk milleti ve hatta Kürtler de dahil mağduru sevmez, kudretliyi sever, masaya yumruğunu vuranı sever. 28 Şubat’ta Erbakan Hoca mağdur değil miydi 99 seçimlerinde ne oldu yüzde 15’e düştü oylar ürkek değiliz diyen MHP o gün sağın birincisi oldu. O günkü konjonktür Devlet Bahçeli Başbakan da olabilirdi Devlet Bey asker sokmadı hükümete o yüzden koalisyon oluşturuldu. Tayyip Erdoğan hep kudretli oldu mazlum olmadı, hapishaneye atıldığı zaman bile dik durdu. Selahattin Demirtaş 2014’te kudretliydi bir nevi çözüm süreci dolasıyla iktidar ortağı gibiydi daha çok oy aldı ama 2018’deyken hapishanedeydi mağdurdu daha az oy aldı. Ecevit 12 Eylül’ün mağduru değil miydi? 87’de yüzde 7 oy aldı. Adım adımdır Ecevit’in de yükselişi. Muhalefette başta Meral Akşener Başbakan olmak istiyor, Tayyip Beye Devlet Beye diyeceği şey şu gelin seçim öncesi bu stresi kaldırmayalım Parlamenterizme Başbakanlık sistemine dönelim. Ama resmi teklif sunacak. Şu an muhalefet Don’t Look Up diyor biz Just Look Up diyoruz. Tayyip Erdoğan’ın devleti yönetme konusunda kimseye ihtiyacı yok, Rusya sistemindeki Putin kadar gücü var Tayyip Erdoğan’ın belki daha fazla. Tayyip Bey de sistem de güçlü bireysel de güçlü bu eksende devam eder gider. Ama sen muhalefet olarak makul, aklı başında bir sistemle gelirsen Tayyip Erdoğan’ın da Devlet Bey’in de bunu değerlendireceğini düşünüyorum. Bunu açıktan yapmak zorunda da değiller kimse görmeden de konuşup görüşebilirler."

 

"Recep Tayyip Erdoğan Türk tarihinin gördüğü en güçlü figür, Atatürk’le beraber" diyen Kütahyalı, "HDP yüzde 10 da alsa yüzde 12’de alsa hiçbir yerde hiçbir şey diyemiyor değil mi? Çünkü toplumun diğer tarafından yüzde 80-85’i gayrimeşru görüyor. HDP PKK ile arasına mesafe koymuyor demek komik bir laftır HDP PKK’dır kardeşim. Öncelik Kemal Bey ve Meral Hanımdır diğerleri geçerli değildir. Kemal bey aday olmayı aklına koydu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Meral Akşener’e destek olmaya çalışıyor. Muhalefetin yanıldığı nokta şu o oy sizin oyunuz değil anti iktidar oyu. Tayyip Bey yine kendi başına girse yüzde 40 alır, öbürleri girse 3- 5 alır. Kılıçdaroğlu ömrü hayatında Recep Tayyip Erdoğan’ı yenme hırsını yaşamak istiyor. Bizim Türk milletinin kimsenin kimseyi dövmeyeceği bir sisteme, sağ duyuya ihtiyacımız var. Şu an tavşan kanı çay gibiyiz bunun seyrelmesi gerekiyor" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT