RAF üyesine benzettikleri vatandaşı gözaltına alıp darp ettiler

RAF üyesine benzettikleri vatandaşı gözaltına alıp darp ettiler

Bir sivil polisin Burkhard Garweg'e benzetmesi üzerine gözaltına alınan adam, "Kusura bakma" denilerek serbest bırakıldı.

Berlin'de polis, arananlar listesinde bulunan RAF üyesi Burkhard Garweg'e benzettiği vatandaşa silah doğrultarak darp etti.

Berlin'deki Steglitz metro istasyonundan Billy-Wilder-Promenade'ye otobüsle seyahat eden 67 yaşındaki bir adam, durakta indiğinde etrafında çok sayıda ağır silahlı polis gördü ve bağrışlarla kendisine seslenildiğini fark etti. Ne olduğunu anlayamadan yere yatırılarak kelepçelenen adama bir polis memuru da makineli tüfek doğrulttu.

SİVİL POLİS ANONS GEÇMİŞ

Polis arabasında uzun süre gözaltında tutulan adamın, sivil bir polis memuru tarafından ihbar edildiği, biyometrik karşılaştırmada ise Garweg olmadığı anlaşıldı.

Andreas Weiser isimli şarkıcı adam serbest bırakılmasının ardından "Kimliğinizi her zaman yanınızda bulundurun. Özellikle de bu zamanlarda. Ve mümkünse şapka takmayın, özellikle de siyah şapka" diyerek esprili bir dille olanlardan yakındı.

Alman haber kaynakları, 67 yaşındaki adamın, fiziksel darbelere de maruz kaldığını yazdı.

Olay, bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından, Türk tiyatrosunun usta ismi Ferhan Şensoy'un "Pardon" filmine benzetildi.

ARTI49
Fotoğraf: Temsili

HABERE YORUM KAT