Radyo, televizyon ve gazetelerde zaten yasaktı: Yeni sigara reklam yasakları geliyor

Radyo, televizyon ve gazetelerde zaten yasaktı: Yeni sigara reklam yasakları geliyor

Almanya’da tütün reklamlarına yasakların kapsamı genişletiliyor. Yeni düzenleme radyo, televizyon, gazetelerden sonra sinemalarda da 18 yaş altı filmlerde tütün reklamı yasağını öngörüyor.

Uzmanlar uzun süreden bu yana tütün reklamlarının kapsamının genişletilmesi için hükümete baskıda bulunuyorlardı. Özellikle doktorlar çocukların ve gençlerin daha fazla yasaklara karşı koruma altına alınmasını istiyorlardı. Eyaletler Meclisi aldığı bir kararla tütün ürünlerinde afiş reklamlarına yasak getirilmesini kararlaştırdı.

Söz konusu düzenleme yaygın tütün ürünleri için 2022 yılından itibaren uygulamaya geçecek. E-sigaralar için afiş reklamlarına yasak 2024 yılında gelecek. Bununla birlikte 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren 18 yaş altı filmlerin gösterildiği sinema salonlarında da tütün reklamlarına yasak geliyor. Tütün dükkânlarının dışında örneğin müzik festivallerinde ücretsiz sigara dağıtımına ve yarışmalarda ödül olarak sigara ve tütün ürünlerinin yer almasına da yasak geliyor.

Federal Meclis temmuz ayında koalisyon hükümetinin söz konusu önerisine onay vermişti, şimdi de Eyaletler Meclisi yasakları onaylamış oldu.

Önceki seçim döneminde yasak kapsamının genişletilmesi girişimi Hıristiyan Demokrat ve Sosyal Birlik (CDU/CSU) partilerinin muhalefeti nedeniyle başarısız olmuştu.

+49 – BERLİN

FOTO:  Martin Schutt / dpa-Zentralbild / dpa

HABERE YORUM KAT