Psikiyatrist Dr. Elif Cındık-Herbrüggen: “Sanki her gün terör saldırısı varmış gibi”

Psikiyatrist Dr. Elif Cındık-Herbrüggen: “Sanki her gün terör saldırısı varmış gibi”

Psikiyatrist Dr. Elif Cındık-Herbrüggen Amerika’daki kritik seviyedeki vaka sayılarına işaret ederek “Orada her gün terör saldırısı varmış gibi. Ancak Almanya’da da Başbakan Angela Merkel’in sesine kulak verelim, teması en aza indirelim” dedi.

Psikiyatrist, psikoterapist ve halk sağlığı uzmanı Dr. Elif Cındık-Herbrüggen YouTube’da yaptığı bir açıklamada Almanya’da sert önlemlere rağmen vaka ve ölüm sayılarının yüksek oranlarda seyrettiğine işaret etti. Dr. Elif Duygu Cındık-Herbrüggen her 2,5 dakikada bir kişinin Covid-19 kaynaklı solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiğine işaret ederek “ABD’de durum çok vahim. Sanki her gün terör saldırısı varmış gibi. Almanya henüz o noktada olmasa bile katı önlemlere rağmen  burada da rakamlar yüksek seviyede seyretmeye devam ediyor. Bu nedenle Başbakan Angela Merkel’in çağrısına uyalım, teması en aza indirelim” dedi.

whatsapp-image-2020-12-18-at-12-39-12.jpeg

Elif Cındık

Münih’teki Nöropsikiyatri Merkezi (Neuro-Psychiatrisches Zentrum-NPZR) kliniğinin sahibi ve yöneticisi Dr. Elif Cındık-Herbrüggen özetle şu bilgileri aktardı:

“Yoğun bakım ünitelerine yüklenme var. Sadece yatak sayısı ile kriz aşılamıyor. Doktor, hemşire, ekipman, hastabakıcı gerekiyor.  İşte tüm bu nedenlerle Başbakan Merkel ve eyalet temsilcileri ‘lockdown’a yani çok daha katı kısıtlamalara karar verdiler. Bu kapanma ile öğrenciler için evden eğitim, yetişkinler için ise  evden çalışma söz konusu. Başbakan Merkel de halka seslenerek Noel’de temasları en az indirmelerini istedi. Noel döneminde bir gevşeme bekleniyordu. Şimdi hepsi kaldırıldı. İnsanlar öfkeleniyor. Ancak durum kritik.   korona tedbirleri ve aşı karşıtı Querdenker hareketi de aşırı sağcılarla el ele sokaklara çıkarak, tam bir ‘super spreader’ (süper yayıcı) rolüne girdiler. Şimdi protestolara izin verilmiyor. Bu nedenle Başbakan Merkel’in sözlerine kulak verip teması en aza indirelim.”   

İşte Elif Cındık'ın Almanya Covid-19 gelişmelerini aktardığı yayının tamamı:

+49 – MÜNİH

FOTO: Elena Vidhola on Unsplash

HABERE YORUM KAT