Postbank'dan müşterilere uyarı, şubeleri kapalı bulabilirsiniz

Postbank'dan müşterilere uyarı, şubeleri kapalı bulabilirsiniz

Verdi sendikası yarın, Cuma gününden başlayacak iki günlük bir uyarı grevi çağrısında bulundu. 12 bin çalışanın greve katılması bekleniyor. Postbank şubelerinin çoğu kapalı olacak.

Postbank müşterileri Verdi sendikasının ülke çapında uyarı grevi çağrısına yanıt olarak yarın, Cuma gününden itibaren iki gün sürecek grevler nedeniyle kapalı şubelerle karşılaşabilirler.

Sendika, Deutsche Bank Grubu’nda Postbank toplu sözleşmesi ile çalışan yaklaşık 12 bin çalışan için yüzde 15.5 veya en az 600 Euro maaş artışı talep ediyor. Ayrıca işten çıkarılmaya karşı korumanın 31 Aralık 2028 tarihine kadar uzatılmasını istiyor.

DAHA İYİ BİR TEKLİF BEKLİYOR

İşveren tarafı ise, 550 Postbank şubesinden 250 kadarını 2026 ortasına kadar kapatmayı ve personel sayısını azaltmayı planlıyor. Buna karşılık, işten çıkarılmaya karşı korumanın 2026 yılı sonuna kadar uzatılmasını ve Haziran 2024’ten itibaren yüzde 6,4 veya en az 250 avro, 1 Temmuz 2025’ten itibaren ise yüzde 2,0 oranında maaş artışı teklif ediyor.

Verdi sendikası, müzakerelerde daha iyi bir teklif beklediğini ve grev eylemini kademeli olarak genişletmeyi planladığını belirtiyor. İşverenlerin bir sonraki müzakere tarihi olan 16 Nisan’a kadar tekliflerini önemli ölçüde iyileştirmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Eğer anlaşma sağlanamazsa, grevin tırmanabileceği ve daha geniş çaplı eylemlerin düzenlenebileceği ifade ediliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT