Posta kutunuzda bir zarfa konulmuş para bulabilirsiniz... İşte nedeni

Posta kutunuzda bir zarfa konulmuş para bulabilirsiniz... İşte nedeni

Robert Koch Enstitüsü, sağlık araştırmalarına davet için, çok sayıda Alman vatandaşının posta kutusuna, içerisinde para bulunan davetiyeler bıraktı.

Robert Koch Enstitüsü (RKI), alışılmadık bir kampanyayla seçilmiş vatandaşlara 5 Euro'luk banknotlar içeren mektuplar gönderdi. Enstitünün kampanya hedefi ise Almanya'da sağlık araştırmalarına katılımı teşvik etmek.

RKI yetkililerinde kampanyaya dair yapılan açıklamada, söz konusu çalışmanın nüfusun ruhsal ve genel sağlığına odaklandığı belirtilirken, "Eğer bir davet alırsanız, katılın" denildi. Araştırmaya katılanlara, yine posta yoluyla 10 Euro'luk bir ikramiye daha verilecek.

1 MİLYON EURO DAĞITILACAK

Mektuplar 300 kasaba ve belediyeden 16 yaş ve üzeri 180 bin kişiye gönderildi ve bu kişiler nüfus kayıtlarından rastgele bilimsel bir prosedür kullanılarak seçildi. Nisan ayı sonuna kadar çalışma için 30 bin katılımcının toplanması hedefleniyor.

Enstitünün bu nedenle posta yoluyla yaklaşık bir milyon Euro dağıtacağı kaydedildi. Mektupların bir kısmı reklam postası zannedilerek çöpe atılıyor. Geri dönüşlerin ise beklenenden az olduğu ifade edildi.

KAMPANYAYA TEPKİ

Alman Vergi Mükellefleri Birliği ise kampanyayı sert bir dille eleştirdi. Vergi Mükellefleri Derneği Başkanı Reiner Holznagel, "Görünüşe göre, tüm vergi mükellefleri seçkin bir grup insan için para harcıyor. Kamu fonları aktığı için, her halükarda ayrıntılı açıklamalar yapılması gerekiyor. O zamana kadar anket durdurulmalı" ifadelerini kullandı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT