Polis kılığında arama yapıp, Alman vatandaşları dolandırdılar

Polis kılığında arama yapıp, Alman vatandaşları dolandırdılar

Almanya'da bir çetenin, polis kılığında vatandaşları arayarak dolandırdığı anlaşılınca, emniyet güçleri harekete geçti.

Almanya'da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık vakası yaşandı. Ülkenin Saksonya eyaletine bağlı Haren şehrinde meydana gelen olay, bölge polisini harekete geçirdi.

Yaptıkları telefon aramalarında kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, aradıkları kişilere, "ikamet adresleri yakınında hırsızların yakalandığını ve mülklerinin risk altında olduğu" yalanını söylediler. Telefonda ikna edebildikleri kurbanlara bir dizi talimat veren dolandırıcılar, binlerce Euro değerinde hırsızlık yaptı.

İddiaya göre, aradıkları kişilerden, içerisinde yaşadıkları mülkün dış kapısına para bırakmalarını isteyen dolandırıcılar, mülk sahibinin parayı bırakmasının hemen ardından kapı önüne gelerek, bırakılan paraları alıyor ve bölgeden uzaklaşıyordu.

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Dün akşam saatlerinde Haren polisine gelen bir ihbarla harekete geçen ekipler, her yerde çevrede görülmesi muhtemel hırsızları arıyor. Şüphelilerin olay yerinde yaya olarak dolaşabilecekleri ihtimali de değerlendirilirken, kentte yaşayan insanlardan, tarif edilen bir aracı görmeleri durumunda polise haber vermeleri bekleniyor.

Polisin tarifine göre, şüpheliler "An der Tenge", "Reinersweg", "Von-Galen-Str." ve "Landegger Str." caddelerinde yaya olarak görülmüş olabilir. Dolandırıcıların yabancı plakalı bir araçla da koordineli şekilde hareket ettiklerine dair görgü tanıklarının ifadeleri bulunuyor.

"POLİS ASLA PARA İSTEMEZ"

Konuya dair emniyet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, vatandaşlara, "Polis asla para istemeyeceğini açıkça belirtmektedir. Mali durumunuzla ilgili herhangi bir ayrıntı vermeyin, telefonda baskı yapılmasına izin vermeyin ve gerekirse telefonu kapatın ancak asla tanımadığınız kişilere para vermeyin. Şüpheniz varsa, yerel polis karakoluna başvurun" uyarısında bulunuldu.

ARTI49

Fotoğraf: Temsili

HABERE YORUM KAT