Polis Filistin için sokağa çıkanları "fişleyeceğini" miting öncesinde duyurdu

Polis Filistin için sokağa çıkanları "fişleyeceğini" miting öncesinde duyurdu

Avusturya’da polis ilginç bir karara imza attı. Eylem öncesinde bildiriler asan polis, civarda video ve ses kayıt yoluyla kişisel verilerin toplanacağını duyurdu.

Filistin-İsrail arasındaki çatışmalar her geçen gün şiddetlenirken, dünyanın birçok yerinde de konuyla ilgili eylemler yapılıyor.

Avusturya’da ise polis ilginç bir karara imza attı.

KİŞİSEL VERİLERİ TOPLAYACAĞINI DUYURDU

Polis, Tirol eyaletinin başkenti Innsbruck’ta yapılacak olan “Soykırım ve Zulüm, Özgür Filistin” mitingi öncesinde sokaklara bir bilgilendirme yazısı asarak tartışmalara neden oldu.

Söz konusu yazıda; saat 16:00 ile 22:00 arasında çok sayıda insanın bir araya gelmesinden kaynaklı olarak çevrede yaşayan insanların “hayatına”, “sağlığına” ve “refahına” yönelik tehlikeli saldırıların meydana gelmesinden endişe edildiği savunuldu. Bu yüzden Polis, bu zaman dilimi içerisinde belirtilen sokak ve caddelerde insanlardan kişisel verileri toplayacağını belirtti.

Video ve ses kayıt cihazları yoluyla bunu yapacağını bildiren polisin bu tutumu tartışma yarattı.

İşte o bildiri:

whatsapp-image-2023-10-18-at-10-39-54.jpeg

FİLİSTİN YANLILARI NE DEDİ

Filistin yanlısı Telegram gruplarında, polisin yaptığı bu olay için, “casusluğun meşrulaştırılması” ifadeleri kullanıldı.

Gösterilen tepkilerde, “barışçıl insanlara karşı korku tacirliği” yapıldığı ifade edilirken, gerçeklerin de“çarpıtıldığı” savunuldu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT