Polis 30 yıldır izini sürüyordu: Almanya'da "kartpostal şantajcısı" yakalandı

Polis 30 yıldır izini sürüyordu: Almanya'da "kartpostal şantajcısı" yakalandı

Almanya’da birçok şirket yıllardır bomba tehditleri yazan kartpostallar alıyordu. Polis 30 yılı aşkın sürenin sonunda bomba tehditleri yazan “kartpostal şantajcısını” buldu.

Almanya’da polis, 30 yılın ardından bir dizi şantaj girişimini çözmeyi başardı ve 70 yaşındaki bir adam şüpheli olarak tespit edildi. Zanlının şirketlere kartpostallarla şantaj yaptığı anlaşıldı. Bavyera polisi, savcılıkla birlikte Aşağı Saksonya'nın Hannover kentinde yaşayan adamın işlediği bir dizi suçun çözüldüğünü duyurdu.

Polis yaptığı açıklamada, 1992'den bu yana Almanya'da kimliği belirsiz bir şantajcının kartpostala para ödenmediği takdirde bomba patlatacağını duyurduğu 360'tan fazla vaka yaşandı. Nisan ayının başında bir gıda üreticisi tehdit içeren ve 500.000 Euro talep eden başka bir kartpostal aldı. İki gün sonra bir otel de benzer bir tehdit aldı.

EL YAZISI ELE VERDİ

Adamın başka postalar da gönderdiğini düşünen Aşağı Saksonya polisi, posta gönderilerini bir dağıtım merkezinde izlemeye aldı. Polisler, şüpheliyi aynı el yazısına sahip başka özel kartpostallar aracılığıyla buldular. Kartpostallarda gönderici bilgileri de yer alıyordu. Kempten'deki polis, sonunda 70 yaşındaki kişinin kartların yazarı olduğunu tespit edebildi.

Savcılık, 70 yaşındaki şüphelinin kaçma riski olmadığı için hakkında tutuklama emri çıkarılması için başvuruda bulunmadı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT