'PKK çadırını kaldırın'

'PKK çadırını kaldırın'
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ile görüşen Kemal Kılıçdaroğlu, Konsey'in önündeki PKK çadırının kaldırılmasını istedi.

STRAZBURG - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Konseyi'nin davetlisi olarak Fransa'nın Strazburg şehrine geldi. Dünya Demokrasi Forumu'nda yaptığı konuşmanın ardından Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile görüşen Kılıçdaroğlu, Jagland'dan Konsey'in kapısında sürekli kurulan PKK çadırının kaldırılmasını istediğini söyledi.

PKK sempatizanları, Avrupa Konseyi kapısının önünde sürekli olarak çadır kurarak propaganda yapıyorlar.

Jagland ile verimli bir görüşme yaptıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Strazburg’un, Avrupa Konseyi’nin demokrasi için, demokrasi kültürü için ne kadar önemli bir yer, bir kent olduğunu biliyoruz. Türkiye de Avrupa Konseyi’nin kurucuları arasında, dolayısıyla burada kendi evimizde, kendi sorunlarımızı rahatlıkla tartışabileceğimiz bir mecra olarak görüyoruz." dedi.